Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Inovatívna technológia posilňuje ponuku kybernetickej ochrany Acronis proti bezsúborovým útokom

Acronis, globálny líder na trhu riešení kybernetickej ochrany, oznámil vylepšenie svojej bezpečnostnej ochrany pred bezsúborovými útokmi s využitím Intel Threat Detection Technology (Intel TDT), ktorá využíva integrované grafické jednotky (GPU) na odľahčenie záťaže procesora (CPU) počas skenovania. Acronis je ďalším dodávateľom kybernetickej ochrany, ktorý integroval Intel TDT do svojich bezpečnostných produktov.

Keďže sa kybernetické hrozby menia na každodennej báze, vývojári Acronis sú preto svedkami vzniku nových typov malvérov a útočných vektorov, ako sú polymorfné malvéry a bezsúborové útoky. Rad aktuálnych hrozieb využíva iba prístup do pamäte, čo je veľmi náročné na detekciu. Technológia Intel TDT umožňuje v rámci riešenia kybernetickej ochrany Acronis uvoľniť zdroje počas skenovania pevných diskov a pamätí, čo vedie k zvýšeniu systémového výkonu. Vývojári Acronis zistili, že v priebehu skenovania všetkých procesov v systémovej pamäti znižuje technológia Intel TDT – vďaka zapojeniu integrovanej jednotky GPU – záťaž na CPU 2,4-krát.

Kombinácia kybernetickej ochrany Acronis s technológiou Intel TDT spôsobuje nižšiu záťaž na procesor, keď výpočtovo náročné bezpečnostné operácie prebiehajú na grafickej jednotke, čo umožňuje využiť väčšiu výpočtovú kapacitu na kľúčové obchodné aplikácie užívateľov riešení Acronis. Inovácia s využitím Intel TDT bude dostupná v rámci platformy Acronis Cyber Protect Cloud a riešenia Acronis Cyber Protect Home Office.

„Integrácia Intel TDT do riešenia kybernetickej ochrany Acronis je logickým krokom na splnenie potrieb našich užívateľov,“ povedal Patrick Pulvermueller, CEO Acronis. „V priebehu minulého roku sme pozorovali, že takmer polovica detegovaných hrozieb sú bezsúborové útoky. Využitie technológie Intel je skvelým míľnikom na našej ceste k optimalizácii a vylepšovaniu našich antimalvérových enginov.“

„Prostredníctvom našej spolupráce s firmou Acronis a začlenením Intel Threat Detection Technology do ich riešení kybernetickej ochrany, môžu organizácie všetkých veľkostí využívať vysoko výkonné pamäťové skenovanie. To je veľký prínos pre našich spoločných zákazníkov, ktorým pomáhame zvládať stále sofistikovanejšie bezpečnostné hrozby,“ povedala Carla Rodriguez, viceprezidentka a riaditeľka pre partnerský ekosystém v spoločnosti Intel.

Acronis poskytuje svojim užívateľom možnosť prevziať plnú kontrolu nad svojou infraštruktúrou s využitím integrovanej platformy, ktorá pomáha zlepšovať efektivitu ich podnikania. Nasadením integrovaného riešenia typu Acronis Cyber Protect Cloud môžu organizácie šetriť čas bezpečnostných tímov, ktorý trávia rôznymi prevádzkovými aktivitami, znížiť náklady na školenia a redukovať komplexnosť prostredí minimalizáciou počtu spravovaných nástrojov.

Viac informácií o Acronis Cyber Protect Cloud nájdete na https://www.acronis.com/cs-cz/products/cloud/cyber-protect/  Ak chcete vedieť viac o Intel Threat Detection Technology, navštívte https://intel.com/tdt.

Značky: