iPhone 15 Pro priniesol nové tlačidlo s názvom Action Button.

Dlhé roky spoločnosť Apple svoje iPhony vybavovala fyzickým tlačidlom pre prepínanie medzi tichým a hlasným režimom. Tento rok sa však výrobca rozhodol, že toto tlačidlo nahradí iným, ktoré získa názov Action Button. Nové tlačidlo je pritom multifunkčné a môžete ho využiť na viaceré úkony.

Prehľad takýchto úkonov priniesol aj portál andro4all.com, ktorý poukázal na najdôležitejšie funkcie, ktoré dokážete s novým tlačidlom vykonať. Ak teda plánujete alebo zvažujete kúpu nového iPhone 15 Pro, prípadne ste si ho už kúpili, tak by ste sa na tento prehľad mali pozrieť.

Tieto akcie si môžete nastaviť v rámci Action Button

Nové akčné tlačidlo v iPhone 15 Pro získalo pozornosť hneď po predstavení telefónu. Mierne ho však zatienil príchod USB-C konektora, ktorý nahradil po desiatich rokoch Lightning konektor. Ak vás však zaujíma, prečo by ste mali nový Action Button využívať, tak sa pozrite na tento prehľad funkcií, ktoré ponúka.

  • Prepnite iPhone do tichého režimu
  • Aktivujte režim koncentrácie
  • Otvorte fotoaparát
  • Zapnite baterku
  • Nahrajte hlasovú poznámku
  • Použite lupu
  • Aktivujte funkcie dostupnosti
  • Spustite skratky
  • Žiadna akcia

Okrem týchto funkcií však môžete využiť aj iné akcie, ktoré Action Button ponúka. Využíva na to práve funkciu skratiek, ktoré si v základe môžete aktivovať.

Tlačidlo slúži aj na iné funkcie

V rámci skratiek si viete aktivovať ďalšie dve funkcie, ktoré môžete vyvolať. Jednu z nich vyvoláte poklepaním po tlačidle a druhú zasa dvojitým poklepaním. Do skratky si môžete napríklad nahrať priečinok s ďalšími akciami, ktoré sa vám zobrazia na obrazovke. A vďaka tomu môžete svoj iPhone 15 Pro (Max) ovládať za pomoci Action Button oveľa rýchlejšie.

Medzi najužitočnejšie skratky, ktoré si môžete nastaviť, patrí napríklad možnosť otvorenia konkrétnej aplikácie, vytvorenie hovoru s vami zvoleným kontaktom, nastavenie časovača, spustenie hudby či vyvolanie rozpoznávania piesne vďaka aplikácii Shazam. Možností je mnoho a je len na vás, aby ste toto tlačidlo preskúmali podrobnejšie.

Zdroj: andro4all.com

Prečítajte si aj:

Značky:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.