Toto je kategória príslušenstva, ktoré nepotrebuje ďalšie vysvetlenie. Ide o adaptéry, ktoré nabijú vaše zariadenia a powerbanky.

Trust Fast Dual USB-C & USB Wall Charger je nabíjací adaptér s dvojicou USB portov. Jeden je typu USB-A, takže k nemu pripojíte štandardný USB kábel, ktorý je súčasťou dodávky vášho telefónu alebo tabletu. Druhý port je typu USB-C, takže si budete musieť zaobstarať kábel, ktorý má z oboch strán USB-C konektor.

Hlavná výhoda tohto adaptéra spočíva v tom, že môžete pomocou jedného adaptéra nabíjať dvojicu zariadení. Jedno zariadenie pomocou USB-C – USB-C kábla a druhé zariadenie s USB-C, micro USB alebo Lightning konektorom na jednom konci a USB-A konektorom na druhom konci. My sme toto riešenie používali napr. na nabíjanie telefónu s USB-C portom a powerbanky alebo tabletu či druhého telefónu s hocakým konektorom.

Je praktické, že adaptér dokáže prispôsobiť úroveň výstupného prúdu pripojenému zariadeniu. Podporuje aj rýchle nabíjanie a maximálne dokáže poskytnúť výstup na úrovni 3A/15W v prípade USB-C konektora a 2,4A/12 W v prípade USB-A konektora. Pokiaľ používate oba porty súbežne, maximálny výstup je 17 W. Adaptér má ochranu pred preťažením a skratom.

 

Zapožičal: Trust
Cena: 24,99 EUR

Trust Fast Dual USB-C & USB Car Charger je riešenie s totožnými parametrami a vlastnosťami. Ide však o adaptér, ktorý je určený pre používanie v aute. Pripojíte ho do konektora zapaľovača v aute.

Zapožičal: Trust
Cena: 24,99 EUR

Tento článok vyšiel aj v tlačenom júnovom vydaní TOUCHIT č. 6/2017, preto sa niektoré skutočnosti uvedené v článku, môžu odlišovať oproti aktuálnemu dátumu publikovania.

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit