Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

ADATA Technology, popredný výrobca výkonných modulov DRAM a NAND flash produktov a mobilného príslušenstva, predstavila externý box na disky ED600. Nový model kombinuje pohodlnosť používania prenosných externých diskov s výkonom SSD diskov. ED600 je kompatibilný s pevnými diskami a SSD diskami, a vďaka podpore USB 3.1 dosahuje rýchlosť až 5 Gb/s. Nielenže je ED600 odolný a štýlový, je tiež veľmi užívateľsky príjemný. Jednoducho ho dáte do prevádzky za tri sekundy bez toho, aby ste k tomu potrebovali nejaké ďalšie nástroje.

Na Slovensku bude k dispozícii vo februári s cenovkou do 15 eur. 

Žiadne ďalšie nástroje

Pri návrhu ED600 sa myslelo na jednoduchosť použitia. Inštalácia zariadenia si vyžaduje iba tri kroky, ktoré sa dajú zvládnuť v priebehu troch sekúnd, aj v prípade, že používateľ nepatrí medzi počítačových odborníkov.  ED600 podporuje 7 mm a 9,5 mm vysoké 2,5“ disky SATA a je kompatibilný s operačnými systémami Windows a MacOS. Vďaka tomu bude fungovať so stolovými počítačmi, notebookmi aj hernými konzolami. Bezpečnostný zámok navyše zaistí, aby disk z boxu nevypadol v dôsledku prudkého pohybu alebo nárazu.

Ochrana IP54 proti prachu a vode

ED600 má pogumovaný čierny kryt a hliníkové logo, čo mu prepožičiava punc štýlu a bezpečia. Pochváliť sa môže ochranou IP54 proti prachu a vlhkosti. To znamená, že sa užívatelia nemusia báť straty svojich dát kvôli vode alebo malým čiastočkám, ktoré by mohli preniknúť do ich diskov. ED600 preto môže byť používaný v celom rade rôznych prostredí. Okrem toho ponúka výbornú odolnosť proti nárazom vďaka silikónovej vrstve vo vnútri svojho obrneného vonkajšieho krytu. Disky vo vnútri tak prežijú pád až z výšky jedného metra.

Značky: