Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

ADATA Technology, popredný výrobca výkonných modulov DRAM a NAND flash produktov a mobilného príslušenstva, dnes predstavila odolný externý disk HD710 Pro spolu s rozšírením radu HD650. Disk HD710 Pro vylepšuje svojho predchodcu HD710 tým, že pridáva odolnosť proti prachu a vode podľa normy IP68 a odolnosť proti nárazom podľa armádnych štandardov.

Tým vylepšuje ochranu uložených dát proti nehodám, poškodeniam a rizikám aktívneho životného štýlu. Je dostupný v štyroch farbách a ponúka až 4TB kapacitu. Inovovaný HD650 prichádza v štýlovej kombinácii svetlo modrej a čiernej farbe a ponúka tiež kapacitu 4 TB. To je nový míľnik v externých USB diskoch bez vlastného napájania. Vďaka týmto dvom USB 3.1 modelom spoločnosť ADATA rozširuje portfólio externých pevných diskov, a poskytuje tak zákazníkom väčšie možnosti voľby.

HD710 Pro: odolnejší a väčší než kedykoľvek predtým

Pôvodný HD710 získal svojich priaznivcov na Windows, Linux a Mac OS. Nový model HD710 Pro ešte viac zlepšuje dobrý dojem vďaka vylepšenej odolnosti. Je tiež lepšie využiteľný v drsnejších prostrediach a vonku. HD710 totiž prekračuje požiadavky normy IEC IP68, pretože je kompletne prachotesný a schopný vydržať až 60 minút ponorený dva metre pod vodnou hladinou.

Spĺňa tiež požiadavky armádneho štandardu MIL-STD 810G 516.6, prežije dokonca aj pád z výšky 1,5 m a následný náraz. Túto odolnosť dosahuje vďaka trom vrstvám ochrannému plášťu a senzoru G-Shock. Akonáhle zaznamená vibrácie alebo nárazy, zastaví sa a neskôr obnoví všetku činnosť disku, takže dáta zostanú v bezpečí. Samozrejmosťou je ergonomická krytka USB konektora, vylepšením je pútko na upevnenie samotného USB kábla. Disk HD710 Pro bude dostupný v štyroch farebných prevedeniach. Červený, žltý a modrý variant ponúka kapacitu 1 TB alebo 2 TB, zatiaľ čo čierny variant bude k dispozícii s kapacitou 3 TB alebo 4 TB.

HD650: nová verzia osvedčenej klasiky s kapacitou 4 TB

Rovnako ako HD710 Pro, i disk HD650 využíva tri vrstvy ochrannej konštrukcie a ochranu dát ešte viac vylepšuje senzorom G-Shock. Vylepšený HD650 sa dodáva v kombinácii svetlo modrej a čiernej farby a čo je najdôležitejšie, ponúka zákazníkom kapacitu až do 4 TB. To je dvakrát viac než 2TB maximum skôr predstavených HD650 diskov.

Taká kapacita bola niekedy dostupná len na rozmerných externých diskoch s vlastným napájaním. Vylepšený HD650 je tak veľkým krokom, vďaka ktorému získajú zákazníci efektívne úložisko za dobrú cenu, k jeho pripojeniu stačí len široko dostupné USB 3.1.

Značky: