Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

ADATA Technology, popredný výrobca výkonných modulov DRAM a NAND flash produktov a mobilného príslušenstva, dnes predstavila pamäťový DDR4 modul XPG SPECTRIX D40 s premenlivým a programovateľným RGB osvetlením.

Vychádza z úspešných DDR4 modulov XPG Dazzle, pri ktorých sa ale zmenilo jednofarebná LED za viacfarebné RGB osvetlenie. Ďalším výrazným vylepšením je rýchlosť, ktorá vzrástla na 2 400 MHz až 4 000 MHz, čo je omnoho viac než 3 200 MHz pri Dazzle.

Vďaka podpore Intel XMP 2.0 a veľmi efektívnemu chladeniu kombinuje SPECTRIX D40 úchvatné RGB efekty s drsným výkonom s možnosťou pretaktovania. Tým poteší nadšených hráčov a fanúšikov vylepšovania počítačových skríň či súťaživých priaznivcov pretaktovania. SPECTRIX D40 je tiež kompatibilný s AMD AM4/Ryzen.

Inteligentné RGB osvetlenie kompatibilné s ASUS AURA Sync

Pamäťové moduly SPECTRIX D40 majú v chladiči integrované viacfarebné RGB osvetlene s prednastaveným cyklom svietenia.

Používatelia navyše môžu jednoducho nastavovať sekvencie, intenzitu osvetlenia a ďalšie parametre prostredníctvom rôznych programov.

Jednou z takých aplikácií je populárna ASUS Aura Sync, ktorú podporujú všetky aktuálne základné dosky ASUS. Pamäťové moduly SPECTRIX D40 obsahujú radič, ktorý bol testovaný z hľadiska kompatibility s AURA Sync, vďaka čomu majú majitelia základných dosiek ASUS skvelú kontrolu nad všetkými RGB efektami, vrátane možnosti ich úplného vypnutia.

Posúva rýchlosť DDR4 na vyššiu úroveň

Aj keď už DDR4 dospeli na vysokú úroveň, výrobcovia sa ich stále snažia vylepšovať, a SPECTRIX D40 je zreteľným príkladom úsilia o čo najvyšší výkon.

Pamäťové moduly zvládajú továrenské pretaktovanie na 4 000 MHz, frekvencie začínajú na hodnote 2 400 MHz. SPECTRIX D40 vyhovuje požiadavkám Intel XMP 2.0, takže umožňuje jednoduchšie a ešte extrémnejšie pretaktovanie.

Aj na frekvencii 4 000 MHz sú moduly dvakrát tak rýchle ako lacnejšie DDR, takže každý hneď pozná vyšší výkon pri hraní hier alebo benchmarkingu.

Optimalizácia pre Intel X299

SPECTRIX D40 považuje výrobca za svoju vlajkovú loď, preto tím XPG úzko spolupracoval s firmou Intel, aby zaistil špičkový výkon na podobne prémiovej platforme X299.

Nastavenie SPD (serial presence detect) pri SPECTRIX D40 spĺňa parametre technológie Intel XMP 2.0, takže tieto pamäťové moduly nastavené na rýchlosť 2 666 MHz alebo vyššiu pracujú na rýchlostiach, na ktoré sú nastavené, zatiaľ čo horšie moduly sa môžu svojvoľne prepnúť na rýchlosť 2 400 MHz alebo dokonca 2 133 MHz, pretože nepodporujú XMP 2.0.

Pokročilé riadenie chladenia a spotreby

Pamäťové moduly SPECTRIX D40 sú zostavené zo starostlivo vybraných a textovaných integrovaných obvodov a vyhlásených desaťvrstvových dosiek plošných spojov vyrobených firmou ADATA.

Dosky plošných spojov sú kryté 2oz vrstvou medi, zatiaľ čo chladič je vyrobený z hliníkovej zliatiny. Tým je zaistené dostatočné chladenie, zatiaľ čo power management dokáže kompenzovať RGB efekty tak, aby zaistil stabilný výkon aj v situáciách, kedy sú pamäťové moduly veľmi pretaktované.

Značky: