Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

ADATA Technology, popredný výrobca výkonných modulov DRAM a NAND flash produktov a mobilného príslušenstva, uviedla SSD disk XPG SX6000.

Ide o odvážny krok, ktorý prinesie do PCI Express diskov výkon známy z tradičných 2,5“ SSD diskov SATA za takmer rovnakú cenu. SSD disk SX6000 má veľkosť M.2 a dosahuje rýchlosť až 1 000 MB/s pre čítanie a 800 MB/s pre zápis, čo je s rezervou dvojnásobok bežných prenosových rýchlostí SSD diskov s rozhraním SATA bez toho, aby došlo k výraznému zvýšeniu ceny. Nielen týmto vysokorýchlostným kompaktným M.2 diskom cieli spoločnosť ADATA na hráčov a používateľov, ktorí si zostavujú svoje počítače sami. SX6000 spĺňa nároky špecifikácie NVMe 1.2 a je k dispozícii v kapacitách až 1 TB, to všetko za priaznivú cenu. V ponuke tak dopĺňa starších, no stále obľúbených kolegov SX7000, SX8000 a SX9000.

Dvojnásobná rýchlosť za takmer rovnakú cenu

Najväčšia výhoda SSD disku SX6000 spočíva vo výbornom pomere cena-výkon. Vďaka použitiu obvodov 3D TLC NAND, radiča Realtek, technológie NVMe 1.2 a rozhraniu PCIe Gen3x2 dosahuje disk rýchlosť až 1 000 MB/s pre čítanie a 800 MB/s pre zápis. V porovnaní s typickými rýchlosťami SATA III SSD diskov, ktoré disponujú 500 MB/s a 400 MB/s, to znamená dvojnásobný výkon. Cena za disk s rovnakou kapacitou pritom vzrástla o menej než 10 %. Moderné základné dosky navyše majú dva alebo štyri M.2 sloty, zatiaľ čo ešte pred dvomi rokmi sa M.2 slotom mohli pochváliť len niektoré dosky, a to nanajvýš jedným. Preto sa PCI M.2 SSD disky čoskoro stanú normou. SX6000 tento trend potvrdzuje okrem iného aj svojou cenovou dostupnosťou a vysokými rýchlosťami, vďaka čomu funguje skvelo ako systémový a dátový disk.

Perfektný upgrade alebo ďalšia možnosť v mnohých variantoch

ADATA vyrába SSD disk SX6000 v kapacitách 128 GB, 256 GB, 512 GB a 1 TB. Všetky modely sú o menej než 10 % drahšie než SATA III SSD disky odpovedajúcej kapacity. Pre majiteľov PC, ktorí hľadajú hmatateľné zlepšenie oproti SATA III, je SX6000 zmysluplným upgradom.

Nabitý funkciami a dlhou výdržou

SX6000 obsahuje širokú škálu funkcií pre zlepšenie výkonu a výdrže obvyklých aj v ďalších ADATA a XPG SSD diskoch. Rozloženie opotrebenia, DRAM Cache a SLC Caching zaisťujú lepšie rozloženie výkonu a umožňujú udržať vysoký výkon aj v špičkách, kedy je disk zamestnaný náročnými úlohami, ako sú presuny AAA hier alebo rendering videa. Hoci iné PCIe M.2 SSD disky môžu byť rýchlejšie, SX6000 jednoducho prekonáva SSD disky s rozhraním SATA a samozrejme necháva ďaleko za sebou všetky mechanické disky, oproti ktorým je desaťkrát rýchlejší.

Značky: