Klasické elektrické bicykle dopĺňajú rôzne hybridy, ktoré sa snažia byť nápomocné tam, kde klasika proste nie je dostačujúca.

Jednou zo situácií môže byť to, keď nejaký človek z akéhokoľvek dôvodu nevie bezpečne sedieť na klasickom bicykli a viesť ho bez problémov do cieľa. Rovnako tak je trojkolka vhodná aj pre bežných ľudí, ktorí potrebujú prepravovať väčšie bremená, alebo sa im jednoducho takýto štýl páči.

Na tieto a mnohé iné situácie je aktualizovaná novinka od spoločnosti AddMotor s označením M-340 Fat-Tire ako stvorená. Ponúka väčšiu/lepšiu batériu a novú hnaciu sústavu.

Interne ide o technológiu s označením EB 2.0, ktorá zlepšuje viacero vlastností tohto bicykla, pričom asi najdôležitejšie je to, že na jedno nabitie by mal prejsť až neuveriteľných 201 kilometrov.

To sa, samozrejme, môže meniť na základne rôznych premenných počas prevádzky, no aj 150 km by bol skvelý údaj. Batéria v novej verzii má až 960 Wh (48-voltový elektrický systém).

Hliníkový rám tohto modelu je vyrobený tak, aby bol pevný a zároveň ponúkol jednoduché nasadanie pre ľudí, ktorým by tento úkon mohol robiť problémy.

Samozrejmosťou sú pedále a teda možnosť klasického bicyklovania so siedmimi mechanickými prevodmi a viacerými stupňami asistencie, no v prípade potreby je možné zložiť integrované nášľapy a využívať tento bicykel aj bez pedálov – ako elektrickú trojkolku až do rýchlosti 32km/h.

AddMotor M-340 Fat-Tire
AddMotor M-340 Fat-Tire

750W elektromotor je uložený v náboji predného kolesa a nárazovo môže ponúknuť až 1000W (ak elektronika zaznamená potrebu navýšenia výkonu). Chýbať nesmú ani kvalitné hydraulické brzdy, ovládací LCD panel a pohodlné sedadlo s malou chrbtovou opierkou.

Keďže ide o trojkolku aj do terénu, tak sú na tejto verzii použité extra široké pneumatiky s odolnosťou voči prepichnutiu, ktoré poskytujú pohodlnejšiu jazdu – aj v kombinácii s prednou odpruženou vidlicou. Čo je veľmi dôležité? Nosnosť! Tento model unesie jazdca s hmotnosťou až 160 kilogramov a náklad v zadnej časti až do 45 kilogramov.

Toto všetko môžete získať za relatívne prijateľnú cenu, ktorá začína na úrovni 2987 eur. To nie je zlá ponuka, čo poviete?

Zdroj: insideevs.com

Prečítajte si aj:

Miroslav Illéš

Miroslav Illéš
OUTDOOR | PRÍRODA | AUTOMOBILY | TECHNOLÓGIE