Obsah v tomto formáte už čoskoro vôbec nespustíme.

Nie je to tak dávno, čo tento  formát urobil z webu živšie a zábavnejšie miesto tým, že poskytoval ľahký prístup k hrám a videoobsahu. Dokonca nakrátko sa uvažovalo aj o podpore v systéme Android. 

Flash bol však vždy nočnou morou bezpečnosti a odlivom systémových prostriedkov a novšie webové technológie predčili jeho možnosti. Spoločnosť Adobe sa rozhodla ukončiť podporu formátu Flash už v roku 2017 a teraz sa dozvedáme, kedy bude tento webový doplnok navždy ukončený. Stane sa tak 31. decembra 2020. Správy o definitívnom skončení technológie sa začali objavovať už pred pár týždňami.

Vďaka posunu k mobilnému obsahu a dozrievaniu štandardov, ako je HTML5, sa Flash stal online raritou. Spoločnosť Adobe aspoň stále vydáva bezpečnostné opravy. Na konci roku 2020 aj to prestane robiť a už nebude možné prehrávač Flash Player stiahnuť z webu spoločnosti Adobe. Ak máte vo svojom systéme nainštalovaný doplnok Flash, spoločnosť Adobe bude koncom tohto roka vyzývať k jeho odinštalovaniu.

Aj keď je pre väčšinu webov podpora Flash už dávno minulosťou, stále sa môžeme stretnúť s widgetom alebo videom, ktoré tento prvok vyžaduje. Stále je možné tieto prvky načítať ručne, pričom v roku 2021 to už nebude možné.

Adobe bude po 31. decembri 2020 blokovať všetok obsah v prehrávači Flash Player. Túto zmenu už pravdepodobne nepocíti takmer žiadny používateľ internetu.

Zdroj: AndroidPolice

Prečítajte si aj:

Testovali sme: Skúter Honda PCX 125 ABS 2020 (VIDEO TOUCHIT)

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.