Aplikácia Adobe Photoshop je už k dispozícii pre používateľov zariadení iPad napriek tomu, že ešte oficiálne nebola spustená. Nevýhodu predstavujú aktuálne stále chýbajúce funkcionality.

Populárny Photoshop od spoločnosti Adobe sa v deň konferencie Adobe Max objavil v App Store. Očakávalo sa, že aplikácia bude k dispozícii až niekoľko dní po oficiálnom spustení. Bezplatné využívanie je však obmedzené na 30 dní, následne je nutné predplatné Adobe Creative Cloud. Na novinku z konferencie upozornil portál TechRadar.

Cena predplatného Creative Cloud predstavuje aktuálne 9,99 eur mesačne. V cene majú predplatitelia Photoshop, ale aj Lightroom, ktoré sú zároveň k dispozícii na všetkých kompatibilných zariadeniach, vrátane počítačov a tabletov iPad.

Primárnou výhodou je možnosť upravovania súborov rovnako ako na pracovnej ploche. Používatelia tak získajú podporu PSD súborov, funkciu vrstvenia, nástroje na výber a mnoho ďalšieho na úpravu. To je pozitívna správa pre každého, kto potrebuje upravovať svoje grafické súbory na cestách. Plusovým bodom je tiež možnosť ukladania súborov v cloude a následné pokračovania v práci na inom zariadení.

Nejedná sa nateraz o plnohodnotnú verziu Photoshopu, ako spoločnosť pôvodne chcela predstaviť. Väčšinu funkcií sa používatelia dočkajú tak v najbližších mesiacoch.

Zdroj náhľadovej fotografie: Amy Davies/TechRadar

Zdroj: TechRadar

Prečítajte si aj:

Huawei predal behom minúty až 100-tisíc kusov Huawei Mate 30 v 5G variante

Značky: