Nové rozšírenie do definitívnej edície príde s ďalšou príbehovou kampaňou.

Zatiaľ je známy termín vydania a to 16. máj 2023. Novinka sa volať Return of Rome. Herná séria Age of Empires je dostupná napríklad na Steame, kde sa dajú stiahnuť aj ostatné diely tejto hry. Odporúčame stiahnuť práve Definition Edition (DE), ktorá má vylepšenia v remasterovaní grafiky do 4K a práve na ňu sú šité ďalšie rozšírenia.

Popri ohlásenom rozšírení si môžete zahrať aj ďalšie, naposledy vydané rozšírenie bolo Dynasties of India. Stojí 9,99 eur, podobne ako aj ostatné „data disky“ k tejto sérii. Je tu stále možnosť zahrať si Age of Empires bez grafického balíka vylepšenej grafiky alebo remasterovaného audia. Edícia sa volá Age of Empires II (2013) a prináša spomínané novinky, no nie je to priamo 4K remaster. Na to je tu DE. Podporu viacerých monitorov má aj HD verzia (2013).

Fanúšikom, ktorí majú staršie počítače alebo sa obávajú horšej hrateľnosti na inovovanej grafike, odporúčame hrať v pôvodnom režime. 4K textúry a nový obsah nie je povinným balíkom DE vydania a inštaluje sa dodatočne. Máte možnosť sa rozhodnúť, či chcete stiahnuť vylepšený obsah alebo si zahrať na „horšej“ grafike ale svižnejšie aj na staršom alebo kancelárskom počítači. Hra nie je náročná a nevyžaduje silnú grafickú kartu. Microsoft odporúča základ v podobe CPU s frekvenciou 1,2 GHz, 1 GB RAM a kartou s podporou DirectX 9. V skratke sa dá povedať, že kto má na počítači Windows 10, hru si môže bez problémov zahrať.

Zdroj: Age of Empires / Twitter

Prečítajte si aj:

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.