Distribútor Agem Computers usporiadal tradičné výročné stretnutie so zástupcami značiek, ktoré sú v jeho portfóliu. Stretnutie sa konalo v Arthoteli Kaštieľ v Tomášove neďaleko Bratislavy.

Celkom ráno sa tak začalo s prezentáciou noviniek od firmy TP LINK, videli sme zariadenia pre Smart Home, ale aj profesionálne sieťové riešenia. Nasledovala značka DELTACO. Ide o severskú značku so zameraním na udržateľnosť. V jej portfóliu nájdete napr. dokovaciu stanicu, slúchadlá, prípadne batohy na notebooky. Videli sme prezentáciu nových notebookov HP pre malé a stredné firmy.

O novom portfóliu HOME a pokročilej, viacvrstvovej ochrane sme sa dozvedeli na prezentácii ESET-u.
Navigácie sa stále predávajú, o tom nás presvedčila firma NAVITEL a videli sme aj nové autokamery či autopríslušenstvo. Tesne pred obedom nasledovala prezentácia spoločnosti ACER, špeciálne upozorňujeme na elektrické kolobežky od tejto firmy.

XIAOMI predstavilo svoje novinky na jeseň a zimu 2023, boli to hlavne smartfóny, ale aj zariadenia z oblasti spotrebnej elektroniky. Mýty o elektromobilite sa búrali počas prednášky MERCEDES MB Panónska, od tejto firmy sme mali zapožičané elektrické auto značky Mercedes a otočili sme s ním Prahu na jedno dobitie v dĺžke 20 minút. Nabíjali sme na stanici IONOTY pri Jihlave. Veľmi zaujímavá bola prednáška VESELY I Očná klinika. Hovorilo sa o tom, ako je to so zdravím očí a používaním monitorov a displejov. Prednášal nám MUDr. Pavol Veselý a bolo to naozaj veľmi pútavé.

Tradične na záver sme mail prednášku my, ako redakcia magazínu TOUCH IT. Hovorili sme trendoch v oblasti IT, prebrali sme najčastejšie útoky vedené cez internet, debatovali sme o 5G sieťach, skladacích telefónoch, ukazovali sme aj výrobu telefónov značky Galaxy.

AGEM dealers day 2023Zdroj: TOUCHIT.sk
AGEM dealers day 2023

Na záver sme demonštrovali aká je odolnosť telefónov Samsung Galaxy Z Flip5 a Z FOld5. Flip5 sme pritom na začiatku prednášky umiestnili do nádoby plnej vody a displej Fold5 sme testovali na odolnosť voči mierne zvýšenej teplote.

AGEM dealers day 2023Zdroj: TOUCHIT.sk
AGEM dealers day 2023

Zdroje: vlastné, AGEM Computers

Prečítajte si tiež

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.