Je to skutočne tak, umelá inteligencia vám vytvorí pesničku.

Po jazykových modeloch, ktoré vám odpovedajú na rozličné otázky alebo nakreslia obrázok, tu máme ďalšie využitie umelej inteligencie. Vytvorí pesničku na základe vašich kľúčových slov a doplní ju o slová, ktoré sa budú rýmovať. Nejde tak len o generátor melódií a zvukov, ale o komplexnú pesničku so všetkým, čo k nej patrí. Dokonca aj s obrázkom albumu. Toto všetko ponúka nástroj s názvom Suno AI.

Nástroj sa dá využiť aj zadarmo. Opäť však bude jeho forma obmedzená. Ide najmä o množstvo vytvorených pesničiek. Vo verzii, ktorá je bezplatná, máte možnosť vytvoriť 10 pesničiek za deň. Maximálna dĺžka je 30 sekúnd. Autori tohto nástroja hovoria o ďalšej verzii, ktorú označujú ako V3 Alpha. Bude nástupcom verzie V2 a chystajú sa rozšíriť podporu jazykov, v ktorých budú pesničky naspievané. Okrem iného poskytne aj prioritnejšie generovanie skladieb a predĺži dobu na viac ako 2 minúty.

Ako sami autori uvádzajú a vy to budete zrejme takisto počuť, sú tu ešte mierne tónové nedokonalosti. Niektoré tóniny nie sú vhodne zmiešané a istá časť spektra zvukov môže pôsobiť až príliš plechovo. Počuť sa dá aj nežiaduci efekt zastretosti stredných a vyšších tónov, podobne ako zo starej kazetovej nahrávky. Ide však o detaily, ktoré si na prvé vypočutie nemusíte všimnúť. Z našich skúseností predpokladáme, že budete pri väčšine výsledkov spokojní.

rozhranie služby suno.aiZdroj: Suno.ai

Zdroj: Suno AI

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.