Známy server s ponukou ubytovania chce zachytiť trend a je vysoká šanca, že bude prijímať platby v kryptomenách.

Airbnb podľa webu NDTV bude v tomto roku zvažovať prínos nových technológií do podnikania. Jednou z najvýznamnejších mien by mali byť práve platby niektorou z kryptomien. Ktorou? To zatiaľ nie je známe, tipujeme to však na Bitcoin. Ak teda vôbec. Nápad a tipy na to, čo by malo Airbnb priniesť pochádzajú od fanúšikov. Na divokom západe zvanom kryptomeny by ale Bitcoin bola asi jedna z najistejších kryptomien.

Brian Chesky, CEO firmy, sa na Twitteri opýtal, ak by služba v roku 2022 spustila niečo nové, čo by to malo byť? Na túto otázku prišlo množstvo návrhov, no podpora krypto platieb jednoznačne vedie. Okrem iných sa objavili aj spustenie zákazníckeho programu tzv. Loyalty program, alebo sprehľadnenie či aktualizovanie poplatkov za upratovanie, lepší zákaznícky servis alebo viac možností pre dlhodobé ubytovanie či na to nadväzné zľavy.

Aktuálne spoločnosť podporuje platby cez Visa, MasterCard, Apple Pay, Google Pay a PayPal. Kryptomeny by tak predstavovali ďalšiu úroveň v digitálnom svete a možnosti pre používateľov. Mnoho používateľov navrhovalo Bitcoin, Ethereum alebo Shiba Inu. Podľa Cheskeho ešte zo septembra minulého roku sa firma zaoberá týmito možnosťami, nejakú presnú víziu ale nepredstavil. Firma nemusí vymýšľať koleso, stačí využiť platobné služby a mechanizmy už zavedených kryptomenových projektov.

Zdroj: NDTV

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.