Samsung predstavil aj na slovenskom trhu osviežovač oblečenia AirDresser a už sa u nás aj predáva. Jeho zameranie je likvidácia baktérií a vírusov z oblečenia, jeho osvieženie a tiež likvidácia pachov.

Samsung Bespoke AirDresserZdroj: TOUCHIT.sk
Samsung Bespoke AirDresser so zrkadlovou prednou časťou

Dobre vyzerá, ale musíte mať na to priestor

AirDresser patrí do radu spotrebičov Bespoke, ktorá predstavuje veľmi dobre vyzerajúce zariadenia v modernom štýle. Potrebné ale je, aby ste na takéto zariadenie mali vhodný priestor. Okrem toho je vybavená inteligentnými funkciami, pripojiť a obsluhovať ho teda môžete s mobilným telefónom.

Na slovenskom trhu je vo vyhotovení so zrkadlovými dvierkami. Má podobu povedzme chladničky so šírkou 44,5 cm a zmestia sa do neho 3 kusy oblečenia. Súčasťou sú aj špecializované vešiaky, ktoré umožňujú ideálny prestup pary cez oblečenie.

Samsung Bespoke AirDresserZdroj: TOUCHIT.sk
Vnútorný priestor v AirDresser

Zapojíte do elektriny a občerstvujete

Pri uvedení do prevádzky stačí len zariadenie pripojiť do elektrickej siete a naplniť čistú vodu do vstupného zásobníka. AirDresser nepotrebujete pripájať na rozvod vody, stačí naozaj len elektrina. Mobilné pripojenie sa realizuje cez komplexnú aplikáciu Samsung SmartThings, ktorá je dostupná na mobilných telefónoch s Android a iOS. Aplikácia vás tiež upozorní, keď sa voda vo vstupnom zásobníku minie alebo keď je plný výstupný zásobník.

Samsung Bespoke AirDresserZdroj: TOUCHIT.sk
Aplikácia SmartThings s pripojeným zariadením AirDresser

Lokálne ovládanie cez panel

Samsung Bespoke AirDresser potom nastavíte do prevádzkového stavu. Na výber máte automatické rozpoznanie dominujúceho typu oblečenia, ďalej presné stanovenie že ide napr. o zimnú bundu, oblek, kožušinu a pod. Všetko vidno na displeji a ten komunikuje aj v príbuznom jazyku, teda v češtine.

Samsung Bespoke AirDresserZdroj: TOUCHIT.sk
Informácia o tom ako prebieha občerstvovanie

Čo to vlastné robí?

Podľa výrobcu AirDresser pri osviežovaní oblečenia odstrániť prach, až 99 % zápachu aj škodlivé mikroorganizmy. Nedá sa to v praxi overiť, ale nie je dôvod tomu neveriť, Čo sa overiť ale dá je to, že AirDresser pri svojej činnosti vyrovná bežné pokrčenie oblečenia napr. v záhyboch.

Samsung Bespoke AirDresserZdroj: TOUCHIT.sk
Odstraňovanie pachov pomocou špecializovaného filtra

Aby sme dobre rozumeli – AirDresser nie je náhrada vašich súčasných domácich spotrebičov ako je pračka alebo žehlička. Oblečenie nevyperie, škvrny neodstraňuje a ani detailne nežehlí. Občerstvuje oblečenie – napr. oblek čo nosíte každý deň aj každý deň uložíte večer do AirDresser a po skončení jeho práce ho máte občerstvený – je príjemne teplý, bez viditeľný pokrčení napr. v okolí lakťov a mal by byť bez baktérií. To je dôležité hlavne v súvislosti s tým, čo sme prežili posledné dva roky s pandémiou Covid-19. Je to teda každodenný pomocník, ktorý vám pripraví ošatenie na druhý deň. Pokojne v ňom môžete takto občerstviť košele, ale aj veci, ktoré používate pri športe. Hlavne tu pocítite, že naozaj odstraňuje aj pachy. Nepridáva ošateniu žiadnu externú vôňu, je bez zápachu. Aby sme dobre rozumeli – nákupom AirDressera sa určite nezbavíte prania a žehlenia, možno doba do ďalšie ho prania/žehlenia sa môže mierne predĺžiť.

Samsung Bespoke AirDresserZdroj: TOUCHIT.sk
Vstupná a výstupná nádoba na vodu

Čistenie aj dlhších kusov oblečenia

Dlhí kabáty či šaty nie sú pre AirDresser problém. Na výšku sa do tohto zariadenia zmestí ošatenie s dĺžkou 143 cm a okrem toho existuje aj špeciálna podložka, ktorí navzájom oddeľuje jednotlivé kusy ošatenia.

Ako to vlastne funguje?

Bespoke AirDresser pri likvidácii baktérií využíva funkciu Sanitize, čo je v preklade parná tryska. Para s vysokou teplotou preniká hlboko do látky a tak ju osviežuje a zabíja baktérie, vírusy a roztoče. Keď si čerstvo osviežené oblečenie dávate na seba cítite príjemné teplo a tiež máte pocit, že je čistejšie. Okrem oblečenia môžete takto občerstvovať aj posteľnú bielizeň alebo dokonca dojčenskú výbavu, plyšové hračky a záclony.

Samsung Bespoke AirDresserZdroj: TOUCHIT.sk
Filter na nite a pevné časti

Ďalšou súčasťou zariadenia je deodoračný filter, ktorý odstraňuje má odstrániť zápach. Typicky cigaretový dym, jedlo alebo pot.

Ideálne ovládanie cez mobil

Bol by hriech nespárovať AirDresser s mobilnou aplikáciou. Práve takto totiž dostávate upozornenia o tom, čo sa pri osviežovaní deje, alebo čo treba napraviť. Viete kedy proces skončil a ľahko si nastavíte jeho detailné voľby. Umelá inteligencia si navyše zapamätá, čo najčastejšie osviežujete a sám vám potom ponúkne vhodné voľby pre vás. Navyše, AirDresser si dobre rozumie s pračkou od Samsungu a podľa pracieho cyklu pračky navrhne AirDresser spôsob sušenia.

Zdroje: vlastné, Samsung

Prečítajte si tiež


Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.