Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

V dnešnej dobe na trhu nájdeme pomerne veľké množstvo smartfónových zariadení, ktoré ponúkajú sériu moderných funkcií, režimov a technologických vylepšení, a to najmä čo sa týka fotoaparátu.

S týmito funkciami ale často ide ruka v ruke aj poriadne vysoká cenovka. Túto výzvu si všimli aj v Huawei, ktorý prišiel na trh s novým smartfónom nova Y90. Ten poskytne veľmi slušné fotografické vlastnosti za zlomok ceny vlajkových lodí.

Profesionálny fotograf za rozumnú cenu

Na zadnej strane smartfónu nova Y90 nájdete do kruhu usporiadanú trojicu fotoaparátov. Hlavný fotoaparát s 50Mpx sprevádza hĺbkový objektív s 2Mpx. Trio uzatvára makro fotoaparát s rozlíšením 2 Mpx, ktorému neunikne žiaden detail. Kruh dopĺňa blesk fotoaparátu, vďaka ktorému na fotografiách vždy zažiarite.

Inteligentné režimy s AI pre fotky na vysokej úrovni

Pokiaľ ide o samotný fotoaparát, niekedy je darmo, že má vysoké rozlíšenie, keď s ním nevie fotograf za spúšťou správne narábať. S nova Y90 môžete na tento problém zabudnúť. Smartfón disponuje niekoľkými režimami fotenia, ktoré zaručia, že budú vaše fotografie vždy na špičkovej úrovni. Napríklad Režim s vysokým rozlíšením poskytne prvotriednu kvalitu snímky s čistými detailmi. Ak máte radi nočné svetlá, no nikdy sa vám nepodarilo zachytiť ich v ich pravej kráse, s režimom Super nočný záber to bude minulosť. Fotografie nočného života budú detailne vykreslené od neónových svetiel až po panoramatické výhľady ponad mesto. 

Dôležitým prvkom je aj Automatické HDR, ktoré zachytí snímky s vysokým dynamickým rozsahom a následne spojí niekoľkých rôznych expozícií do jednej fotografie. Vďaka tejto funkcii budú aj snímky zhotovené v protisvetle čisté a jasné. Štvoricu režimov uzatvára inteligentná Snímka AI, ktorá využíva umelú inteligenciu na zachytávanie živých scén v pohybe, vďaka čomu vám už neunikne ani jedna momentka. Či už máte radšej statické fotografie, alebo uprednostňujete pri fotení dynamiku, s fotografickými režimami smartfónu nova Y90 si vyberie naozaj každý.

Selfie fotoaparát, na ktorý je spoľah

Tu však jeho inteligencia nekončí. Hornú časť displeja smartfónu zdobí predný fotoaparát s rozlíšením 8 Mpx, ktorý sa postará o vaše dokonalé selfie za každých okolností. Napríklad v režime Portrét selfie fotoaparát spolupracuje s umelou inteligenciou a umiestňuje tvár dopredu a do stredu, čím zvýrazňuje jej prirodzené kontúry a krásu, takže si môžete byť istí, že vaša krása vždy vynikne.

Aby bolo vlogovanie zábava

Okrem špičkových fotografií značka myslela aj na natáčanie čoraz populárnejších videí, a to či už v rámci denných vlogov na YouTube alebo krátkych videí na TikTok. Vďaka výnimočnej funkcii Súvislé predné/zadné nahrávanie si môžete užívať jednoduché snímanie videí z oboch fotoaparátov naraz a zachytiť tak obidve strany príbehu.

Staňte sa hviezdou Tik Toku či YouTube s novinkou nova Y90, ktorá navyše nezruinuje žiadny rozpočet. Smartfón nova Y90 sa totiž predáva za mimoriadne nízku cenu len 229 eur. Novinku nájdete už v predaji u vybraných maloobchodných predajcov.

Značky: