Vďaka funkcii Nightography nebolo potrebné použiť profesionálnu kameru. Telefón Galaxy S22 zvládol túto úlohu na výbornú,

Krátku nočnú paródiu na hororovú tematiku natočil na telefón Samsung Galaxy S22 Ultra režisér Matyáš Fára. Nebilo treba použiť profesionálnu kameru, s výhodou sa využila funkcia Nightography, ktorou sú vybavené všetky smartfóny série Galaxy S22. Tá totiž umožňuje vytvárať veľmi pekné videá a fotografie aj za zlých svetelných podmienok.

Galaxy S22 Ultra v akcii

Spot mieri predovšetkým na mladých používateľov smartfónov z generácie Z (teda ľudí narodených od polovice 90. rokov do roku 2012), ktorá rozumie konceptu autentického sebavyjadrenia. Ústrednou postavou je nepochopený upír, ktorý s týmto telefónom môže ukázať ukázať svetu, aký dynamický a jedinečný v skutočnosti je. „Natáčanie na mobil bola pre mňa úplne nová skúsenosť. Nevedel som, čo od neho čakať, ale nakoniec sa prakticky nelíšilo od klasického natáčania na kameru,“ hovorí hlavný protagonista spotu Jan Svoboda.

Pri smartfóne nepotrebujete ani veľký štáb

„Telefón sme otestovali, zvolili najefektívnejší postup, čo je ručné snímanie so zabudovaným stabilizátorom. Naplánovali sme všetky zábery tak, aby sme využili prednosti telefónu,“ hovorí režisér Matyáš Fára. Natáčanie na mobilný telefón umožnilo rýchlejšiu variabilitu, a nebol tak potrebný veľký štáb.

Galaxy S22 Ultra
Zábery z natáčania

„Pri natáčaní sme využili kombináciu zabudovanej Samsung aplikácie na fotenie a natáčanie s tým, že sme točili do kodeku H.264,“ popisuje režisér. Štáb tvorilo 35 ľudí. Výsledok je veľmi porovnateľný s klipmi, ktoré sa natáčajú s profesionálnym technickým vybavením. Tam je však cena úplne niekde inde.

Zábery z natáčania

Samsung Galaxy S22 Ultra predstavuje najvyšší model z tohtoročného radu prémiových telefónov Galaxy S22 a patrí medzi to najlepšie vo svete smartfónov. Profesionálny fotoaparát Nightography predstavuje mobilnú fotografickú revolúciu. Ostré a jasné snímky tak vytvoríte aj v zlých svetelných podmienkach. Dané je to snímačom s veľkou plochou a zoskupovaním pixelov. Výsledkom sú ostré zábery počas noci a s nízkou úrovňou šumu.

Aplikácia Expert RAW umožňuje zhotovovať snímky vo formáte RAW a priamo v telefóne s nimi pracovať. Upravujú sa priamo v Galérii, používateľ si ich odošle na obrazovku a tam upraví. Následne ich pohodlne zdieľa s ďalšími používateľmi.

Zdroje: Samsung

Prečítajte si tiež

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.