Dnes už to, našťastie, nie je dennodenný stereotyp ako za socializmu. Naši rodičia by vedeli rozprávať hodiny o tom, ako sa v sedemdesiatych a osemdesiatych rokoch minulého storočia stáli rady takmer na všetko. Mäsom počnúc, ovocím pokračujúc a toaletným papierom končiac.

Stále však platí, že človek je tvor netrpezlivý a existuje na svete len málo otravnejších a nudnejších vecí, ako je čakanie v rade. Ľudstvo však ide dopredu, aspoň čo sa vedy a techniky týka a každý deň niekto príde s ďalším nápadom, ako si môžeme rôzne činnosti zjednodušiť a uľahčiť.

S inovatívnym riešením proti čakaniu v radoch najnovšie prišla japonská automobilka Nissan, ktorá použila v kreslách technológiu vyvinutú pre svoje autonómne autá. Vďaka nej sa nielenže zamedzí predbiehaniu sa v radoch, ale samotné čakanie sa pre ľudí razom stane oveľa pohodlnejšie a znesiteľnejšie.

Novinka s názvom ProPilot Chair pomocou senzorov rozpozná pohyb človeka, ktorý je na rade, uvoľní kreslo a automaticky posunie dopredu všetkých ostatných čakajúcich. Užitočnú vychytávku už aktuálne testujú v ostrej prevádzke v reštauráciách i múzeách v Japonsku. Ako to celé vyzerá? Presvedčte sa sami vo videu

Zdroj: BusinessInsider

Značky: