Poslednú septembrovú sobotu sa v Bratislave na Dvořákovom nábreží pri  FTVŠ uskutoční originálny cyklopretek určený predovšetkým pre ľudí z IT branže. Cyklisti si budú môcť zmerať sily v paralelnom šprinte na 300 metrov a preveriť tak svoju silu a výbušnosť.

Štartovať budú vždy dvaja pretekári v paralelných dráhach. Čas každého jazdca bude zaznamenaný a tí najlepší postúpia do hlavných pretekov. Tie budú následne prebiehať formou vyraďovacieho pavúka, kde už sa pôjde v štýle „kto z koho“.

Inšpiráciou pre originálny koncept pretekov bol tzv. Goldsprint, pri ktorom šprintuje dvojica jazdcov vedľa seba na cyklotrenažéroch pred divákmi.  Ten má svoje korene vo Švajčiarsku, kde sa v roku 1999 konali prvé preteky, ako súčasť svetového šampionátu kuriérov. „Chceli sme na Slovensko priniesť niečo originálne. Paralelný šprint je nesmierne zaujímavý nielen pre divákov, ale aj pre samotných pretekárov,“ vysvetľuje organizátor podujatia Siemens Sprint IT Peter Briatka.

Štartovné je zadarmo, stačí sa zaregistrovať online na tomto odkaze do 27.9.2018. Prezentácia pretekárov bude v sobotu 29.9. od 9:00 hod. do 9:45 v areáli FTVŠ. O 10:00 hod. sa potom začína kvalifikácia, o 14:00 hod. budú hlavné preteky a o 17:00 hod. je vyhlásenie výsledkov.

Pre víťazov sú pripravené skutočne zaujímavé ceny v hodnote až 1000 eur. V prvom rade nám však ide o zábavu a stretnutia v rámci komunity IT-čkárov,“ dodáva Briatka. Tomu bude prispôsobený aj bohatý sprievodný program pre všetkých, čo prídu povzbudiť,  vrátane rodín s deťmi. Cyklistov a divákov čaká výborné občerstvenie a skvelá atmosféra. Navyše sa môžu tešiť na stretnutie so špičkovým cyklistom Petrom Velitsom, ktorý príde akciu osobne podporiť.

Všetky podrobnosti sa dozvieš na stránke podujatia.