SAP predstavil veľkú novinku. Joule je asistent s generatívnou umelou inteligenciou. Joule sa stane súčasťou cloudového portfólia SAP v priebehu tohto roku a bude využívať aj zdroje tretích strán.

Okrem okamžitých reakcií poskytne používateľom aj biznis kontext. V súčasnosti má prístup k riešeniam s umelou inteligenciou najväčšej európskej technologickej firmy viac ako 26 000 firiem a organizácií.

Má z čoho čerpať

SAP má takmer 300 miliónov podnikových používateľov po celom svete a väčšina z nich pracuje s cloudovými riešeniami SAP. Joule má za cieľ definovať nový spôsob, akým podniky pracujú. Joule využíva pozíciu SAP-u na hranici biznisu a technológií a stavia na podnikovej umelej inteligencii.

Joule sa stane integrálnou súčasťou viacerých riešení

Joule sa začlení do aplikácií SAP od ľudských zdrojov cez financie, dodávateľský reťazec, nákup a zákaznícku skúsenosť až po riešenie SAP Business Technology Platform. Zmení to, ako používatelia tohto riešenia pracujú. Bude sa mu dať takpovediac poklepať na rameno ako svojmu najšikovnejšiemu kolegovi. Zamestnanci položia otázku alebo formulujú problém, ktorý je treba vyriešiť. A to v jednoduchom jazyku a dostanú zrozumiteľné odpovede čerpané z množstva obchodných dát, textov, obrázkov a poznatkov z celého portfólia SAP i zo zdrojov tretích strán.

Konkrétny príklad

Predstavte si napr., že výrobca požiada Joule o pomoc s lepším pochopením predajných výsledkov. Joule pritom dokáže identifikovať regióny s nedostatočnou výkonnosťou, prepojiť sa s ďalšími súbormi dát, ktoré odhalia napríklad problém v dodávateľskom reťazci, a automaticky sa pripojiť k systému dodávateľského reťazca a ponúknuť výrobcovi na kontrolu potenciálne riešenie. Joule bude priebežne dodávať nové scenáre pre všetky riešenia SAP. V oblasti ľudských zdrojov pomôže vytvoriť popisy pracovných miest a generovať relevantné otázky na prijímacie pohovory.

Plán nasadenia

Joule bude k dispozícii v riešení SAP SuccessFactors a SAP Start v novembri tohto roku a v SAP S/4HANA Cloud, public edition na začiatku budúceho roka. SAP Customer Experience, SAP Ariba a SAP Business Technology Platform budú nasledovať.

Zdroje: SAP

Prečítajte si tiež

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.