Predpovede sa líšia od fázy, v ktorej sa trh nachádza.

V každom prípade v toku 2023 neočakávame žiadne závratné stúpania ani nové vrcholy. Maximum na hodnote 69 000 USD v tomto roku takmer určite neprekonáme. Aktuálne na to nie je dôvod. Analýzy a grafy sú len časť predpovedí, nedá sa hovoriť vyslovene o úspechu. Sú to ukazovatele, ale je to ako so školákom, ktorý sa dobre učí.

Očakávate, že na ďalšej písomke dostane 1 alebo 2, keď to bude 5 poriadne vás to prekvapí. Ale takto fungujú trhy a technická analýza a rôzne predikcie na základe obchodovania vás môžu len nasmerovať. Magazín Finbold prišiel s informáciou, že cenu BTC na 30 dní vypočítala umelá inteligencia.

btc chartZdroj: PricePredictions
Odhadovaná cena BTC počas januára 2023

Vysoké úrokové sadzby, neistota na trhu s energiami a inflácia. Toto sú tri základné dôvody, prečo nemá kryptomenový sektor ako taký veľa príležitostí na rast. Podľa výpočtu sa má cena pohybovať na konci januára okolo hodnoty 15 532 USD. Ako správna predikcia bola, uvidíme až 31. 1. 2023. Je ale predpoklad, že sa pozrieme ešte na nižšie sumy.

Odhady hovoria o sume nižšej ako 15 000 USD za jeden Bitcoin. To, že cena klesne na určitú hodnotu ešte nehovorí, ako dlho bude v danej cenovej relácii BTC obchodovaný. Môže klesnúť na 13 000 USD za BTC na jednu hodinu a po zvyšok roka sa bude obchodovať za vyššiu sumu. Podľa našich zdrojov sa predpokladá ešte pokles hodnoty mnohých kryptomien, nielen BTC.

Zdroj: Finbold, vlastné

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.