Zdá sa, že Apple pripravuje ďalší bestseller.

Séria iPhone SE vždy ťažila z aktuálnych modelov, z ktorých si vyberala výkonný hardvér, pričom všetko bolo zabalené do kompaktného tela. Nedávne správy však naznačovali, že Apple už neplánuje pokračovať v uvádzaní telefónov s týmto označením, avšak nové informácie tvrdia opak. 

Portál GSMArena zverejnil správu o znovuoživení tejto série, ktorá sa minulý rok, po uvedení iPhonu SE 2022, dostala do slepej uličky. Za touto domnienkou stojí známy analytik Ming-Chi Kuo, ktorý tvrdí, že nová generácia iPhonu SE bude vychádzať zo základného modelu série iPhone 14, čo zároveň naznačuje, že dostane 6,1-palcový OLED displej.

Údajne zmeny budú v každom prípade potrebným oživením, pretože LCD displeje sa čoraz viac dostávajú na okraj záujmu a aktuálna generácia iPhonu SE stále vsádza na takmer 10 rokov starý dizajn, čo je skutočne dlhá doba aj na Apple. V každom prípade sa zdá, že Apple čoskoro uvedie prvý iPhone SE s OLED displejom. Tu to však ani zďaleka nekončí. Nová generácia iPhonu SE by mala do svojej výbavy dostať aj interne vyvinutý 4nm 5G čip, ktorý bude podporovať len Sub6 5G, čo znamená, že podpora mmWave bude chýbať

iPhone SE (2022)Zdroj: Samuel Hindy / TOUCHIT
iPhone SE (2022): Takýto telefón si môže dovoliť iba Apple

V tomto prípade by mal byť práve iPhone SE novej generácie prvým modelom z portfólia spoločnosti Apple, ktorý by mal tento čip dostať. Pokiaľ by sme však išli do extrému, tak telefóny tejto série budú akousi testovacou vzorkou, ktorá by mala preveriť možnosti týchto 5G čipov spoločnosti Apple, aby sa tie neskôr mohli nasadiť aj do vlajkových modelov

Dostupnosť

Aj napriek tomu, že správy o novej generácii iPhonu SE sa začínajú (znovu) objavovať už teraz, tak do výroby sa údajne dostane až v prvej polovici roka 2024.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.