Športovci a nadšenci nahrávania akčných videí už nemusia investovať vysoké sumy do nákupu akčnej kamery. Actioncam 420 od nemeckej firmy Rollei je vybavená slovenským menu, ovládanie a nastavenie je veľmi jednoduché.

Rollei_Actioncam_vyd2015_6_nowat

Kamera má malé rozmery, dodáva sa spolu s puzdrom na použitie vo vode. Súčasťou dodávky je aj diaľkové ovládanie na ruku a súprava pripevňovacích mechanizmov na prilbu alebo kapotu automobilu. Tiež tu nájdete adaptéry na pripevnenie kamery na statív. Výborný je objektív so zorným uhlom až 170°. Nahrávanie videozáznamu sa dá realizovať vo viacerých formátoch a režimoch. Maximum je Full HD so 60 fps, ďalej 2K rozlíšenie s 30 fps a tiež je tu 4K rozlíšenie so snímkovacou frekvenciou 10 fps. Špecialitou sú aj časozberné videá a klasické fotografie s rozlíšením 12 MPx.

Rollei_Actioncam_420_3_vyd2015_6_nowat

Mechanické ovládanie kamery je možné pomocou štvorice tlačidiel a tiež diaľkovým ovládaním s upevnením na zápästie s dosahom do 10 metrov. Vďaka tomu sa kamera ľahko ovláda aj keď ju má používateľ napr. na prilbe. Treťou možnosťou ovládania je Wi-Fi pripojenie s mobilným telefónom alebo tabletom. S aplikáciou Rollei AC520 pre Android a iOS je možné ovládanie kamery, ale aj prehliadanie záznamu. Nahratú scénu si tiež pozriete na 2-palcovom displeji priamo na kamere. Okrem tohto je tu aj výstup microHDMI, ktorý umožňuje zobraziť obraz napr. na televízore.

Vodotesné puzdro umožňuje ponárať sa s kamerou do hĺbky 40 metrov. V dodávke nájdete aj náhradnú batériu, ktorá umožňuje predĺženie doby záznamu o ďalších 120 minút. Kamera sa dodáva vo farbe čiernej, bielej a modrej. Hmotnosť kamery je 65 gramov a záznam sa nahráva na microSD kartu.

Cena: 221 EUR
Zapožičal: Rollei

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.