Automatické odostieranie alebo zastieranie žalúzií, otvorenie brány zabliknutím svetiel na vašom aute. To je len niekoľko vychytávok, ktoré zvládne moderný rodinný alarm JABLOTRON 100+. Budete prekvapení, čo všetko sa dnes skrýva za týmto nenápadným spoločníkom.

Funkcia deň/noc

Automaticky zapnúť svetlá každý deň v konkrétny čas nie je žiadnou novinkou. Rodinný alarm JABLOTRON 100+ ide ešte ďalej a dokáže zapnúť svetlá práve vtedy, kedy sa stmieva. Používa na to astronomický kalendár. Každý deň v roku tak máte svetlo presne vtedy, keď ho potrebujete. Po zadaní zemepisných súradníc rodinný alarm JABLOTRON 100+ pozná miesto, kde sa nachádzate, a funkcia deň/noc sa bude riadiť podľa skutočného východu a západu slnka v danej lokalite. V prípade potreby je možné tento čas posunúť až o tri hodiny dopredu alebo dozadu. Vďaka funkcii deň/noc vám odpadne celá rada ťažkostí.

Inteligentné vykurovanie

Aj keď na prvý pohľad to tak nemusí vyzerať, rodinný alarm a vykurovanie majú veľa spoločného. Ovládať a kontrolovať vykurovanie môžete veľmi jednoducho pomocou rovnakej aplikácie, s ktorou ovládate svoj alarm. Bezproblémovo dokážete nastaviť požadovanú teplotu či preprogramovať týždenné teplotné profily. Dokonca máte k dispozícii aj teplotné grafy, aby ste mohli ľahko zistiť, či je vykurovanie z dlhodobého hľadiska nastavené správne. Ak náhodou zabudnete pri svojom odchode z domu nastaviť nižšiu teplotu kúrenia, už sa viac nemusíte vracať. Rovnako si môžete nastaviť teplotu vykurovania na chate tak, aby ste v nej pri svojom príchode mali príjemne teplo.

Ovládanie garážovej brány

Asi každý z nás pri príchode domov hľadá stratený ovládač od garážovej brány. Aj tieto ťažkosti sú pre alarm JABLOTRON 100+ hračkou. Stačí totiž zablikať diaľkovými svetlami a garážová brána sa automaticky otvorí, kedykoľvek to potrebujete. Dosť bolo hľadania ovládača po vreckách a taškách. Dá sa to aj inak. Okrem ovládania garáže túto funkciu môžete použiť aj na príjazdovú bránku alebo závoru. Takéto ovládanie je nielen jednoduché, ale aj bezpečné. Komunikácia na otvorenie brány je totiž chránená premenlivým kódom, ktorý sa pri každom prebliknutí svetiel mení. Preto sa nemusíte báť, že by si niekto mohol kód naskenovať a systém zneužiť.

Ovládanie žalúzií či prehrávanie hudby

Rodinným alarmom JABLOTRON 100+ dokážete ovládať až 128 funkcií vo vašej domácnosti. Dokáže vám dokonca spríjemniť aj každodenné vstávanie. Po spustení budíka sa vám automaticky zažne svetlo, vytiahnu žalúzie alebo sa zapne vaša obľúbená hudba, ktorá vás naladí na nový deň. A pritom sú to len niektoré z možností nastavení smart domácnosti. Medzi obľúbené vychytávky patria aj meranie spotreby elektrickej energie, detekcia úniku vody, plynu alebo otvoreného okna.

www.jablotron.sk

Značky: