Ak zvažujete kúpu kryptomien, v tomto článku vám ponúkame prehľadný návod, ako na to. Cieľom je uľahčiť vám vstup do sveta kryptomien a zvýšiť šance na úspešné investovanie.

1. Výber vhodnej burzy, registrácia a overenie účtu

Prvým krokom je výber vhodnej kryptomenovej burzy. Ide o digitálne platformy, na ktorých môžete nakupovať a predávať kryptomeny. Medzi najpoužívanejšie burzy na Slovensku patria Binance, Coinbase alebo Bitstamp. Každá z nich ponúka iné podmienky, preto odporúčame vykonať vlastný prieskum a zvoliť si tú, ktorá najlepšie vyhovuje vašim preferenciám.

Akonáhle ste sa rozhodli pre jednu z búrz, zaregistrujte sa a otvorte si vlastný burzový účet. Pripravte sa na to, že súčasťou registrácie je aj proces overenia totožnosti (KYC). Ide o štandardný a nevyhnutný proces pre zabezpečenie používateľov a finančných prostriedkov.

2. Vloženie finančných prostriedkov a nákup kryptomeny

Po úspešnej registrácii môžete na svoj burzový účet vložiť peniaze. Väčšina búrz podporuje platby bankovým prevodom, kreditnou kartou alebo cez PayPal. 

Teraz vám už nič nebráni v tom, aby ste si vybrali kryptomenu, ktorú chcete kúpiť. Niektorí investori siahnu len po známych kryptomenách ako Bitcoin alebo Ethereum, zatiaľ čo iní radi dopĺňajú svoje portfólio o nové perspektívne projekty.

3. Bezpečné uloženie kryptomien

Svoje kryptomeny následne vložte do kryptopeňaženky. Na výber máte webové peňaženky, ktoré sú dostupné online, čo umožňuje prístup z akéhokoľvek zariadenia pripojeného na internet. Softvérové peňaženky zase bežia vo forme aplikácií pre mobilné zariadenia. Treťou možnosťou sú hardvérové peňaženky, podobné USB kľúčom. Tie sú prakticky imúnne voči online hackerom a vhodné pre dlhodobé uschovanie aktív.

Akú kombináciu kryptoburzy, kryptomien a kryptopeňaženky si zvolíte závisí len od vašich osobných preferencií. Určite sa však oplatí popremýšľať nad dvomi perspektívnymi projektmi.

Zdroj: trezor.io

Spoznajte meme coin Pepe Unchained s vlastnou druhou vrstvou blockchainu

Prvým z nich je Pepe Unchained, vylepšená verzia úspešného coinu Pepe. Pepe Unchained stavia na niekoľkých technických inováciách. Vďaka vlastnej druhej vrstve, Pepe Blockchain prináša používateľom mnoho výhod.

Účelom Layer 2 je zlepšiť škálovateľnosť, rýchlosť a efektívnosť primárneho blockchainu (v tomto prípade siete Ethereum). Platforma zároveň disponuje podstatne nižšími transakčnými poplatkami.

Zdroj: pepeunchained.com/sk

Hnacou silou ekosystému Pepe Unchained je natívny token $PEPU. No za vtipnou meme tematikou sa skrýva prepracovaná roadmapa. Tokeny sa momentálne predávajú za zvýhodnenú cenu 0,0082267 $, pričom necelé tri týždne od spustenia predpredaja sa na projekt vyzbieralo viac než 2 milióny dolárov. To svedčí o silnej investičnej dôvere.

Záujemcovia o pasívny príjem sa potešia zo štedrých ročných výnosov zo stakingu. Uzamknutím tokenov môžete zhodnotiť svoj vklad až do výšky 913 % APY.

Zdroj: pepeunchained.com/sk

Na nákup $PEPU použite kryptomeny ETH, USDT alebo BNB. Tokeny si budete môcť nárokovať po skončení predpredaja opätovným pripojením svojej peňaženky.

Viac o projekte Pepe Unchained

Token PlayDoge vyzbieral vyše 5,3 milióna dolárov

PlayDoge je projekt, o ktorom sa už písalo vo viacerých médiách. Svoju pozornosť si získal nielen vďaka tematike Doge, ale predovšetkým šikovne zvolenou stratégiou. Projekt priamo reflektuje rastúce trendy na dnešnom trhu a cieli na segmenty s veľkou kúpnou silou, komunitnou podporou a inovatívnymi marketingovými technikami. Ide o meme coin, ktorý kombinuje tematiku Doge, mechanizmus play-to-earn, blockchainové technológie a 8-bitovú grafiku s modernými funkciami.

Zdroj: playdoge.io/sk

Tvorcovia totiž prichádzajú na trh s mobilnou aplikáciou inšpirovanou hrou tamagoči, známym hitom 90. rokov.

Aplikácia neplní len zábavnú rolu, kde sa hráč stará o svojho štvornohého miláčika. Vďaka mechanizmu play-to-earn je aplikácia aj moderným investičným nástrojom.

Zdroj: playdoge.io/sk

Za starostlivosť o svojho PlayDoge a úspešné absolvovanie minihier sú totiž hráči odmeňovaní tokenmi $PLAY, obchodovateľnými na kryptoburzách. Vďaka integrovaným blockchainovým funkciám môžu používatelia vykonávať obchodné transakcie priamo v aplikácii a monetizovať tak svoje úspechy v hre.

Projekt sa momentálne nachádza v štádiu predpredaja, pričom záujemcovia majú zároveň možnosť využiť nákup tokenov za zvýhodnenú cenu 0,00515 $. Na projekt sa dodnes vyzbieralo viac než 5,3 milióna dolárov.

Viac o projekte PlayDoge

Záver

Pri nákupe kryptomien je dôležité dodržiavať niekoľko základných krokov a vykonať rozhodnutia primerané vašim preferenciám. Kľúčovým krokom je výber spoľahlivej kryptomenovej burzy a určenie množstva finančných prostriedkov na investíciu.

Rovnako individuálny je aj výber konkrétnych kryptomien. Spoločným menovateľom všetkých týchto faktorov je dobre informované investičné rozhodnutie, ktoré je základom úspechu každého investora.

Článok bol uverejnený v rámci spolupráce.

Značky: