Na Slovenskej pošte môže využiť nový spôsob prevzatia balíkov a expres zásielok. Realizuje sa to na základe tzv. PIN kódu. Táto novinka je bezpečná a zároveň zjednoduší aj zrýchli výdaj zásielok či už na pošte alebo u kuriéra.

Balíky a expres zásielky si môžete na Slovenskej pošte preberať jednoduchšie a rýchlejšie a to na základe oznámenia kódu pre vyzdvihnutie zásielky – tzv. PIN kódu. PIN kód dostanete v emailovej alebo v SMS notifikácii, resp. sa zobrazí v mobilnej aplikácii Slovenskej pošty. Túto možnosť máte dostupnú pri tých zásielkach, u ktorých odosielateľ uviedol váš kontakt ako adresáta. Zásielka pritom nemôže byť určená do vlastných rúk. Výdaj na PIN je možný pri priehradke pošty alebo aj u kuriéra. Rovnako sa dá presmerovať rovno na balíko-box a vybrať si ho môžete presne vtedy, kedy to vyhovuje vám.

Ak PIN kód dostanete v e-mailovej notifikácii alebo je zobrazený v mobilnej aplikácii, je okrem číselného kódu zobrazený aj čiarový kód, ktorý možno skenovať skenerom kuriéra alebo u zamestnanca na priehradke.

Samozrejme, zásielku si môžete prevziať aj štandardným spôsobom, na základe overenia totožnosti a potvrdenia prevzatia. To platí aj v prípadoch, že ste si PIN kód vymazali alebo nemáte práve k dispozícii svoj mobilný telefón.

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.