To že pri športe či posilňovaní sa odporúča vyvážená strava bohatá na bielkoviny a vitamíny je známa vec.

Výkonnostní športovci či fanúšikovia posilňovania často zaraďujú do svojho jedálnička aj doplnky výživy v podobe proteínových nápojov, aminokyselín či špeciálnych prípravkov na zlepšenie výkonu.

S narastajúcou popularitou e-športov a herných turnajov začínajú potrebu doplniť energiu počas e-turnajov, ktoré často trvajú celé hodiny aj hráči. Namiesto obyčajných energetických nápojov plných cukru, pritom môžu siahnuť aj na prípravky, ktoré ponúkajú lepšie zloženie a rýchly nástup energie.  

Hráči sa môžu poobzerať po špeciálnych energetických prípravkoch, určených pre gaming. S doplnením nootropík môžu hráči dosiahnuť dlhodobo zlepšovanie mozgových funkcií, nálady, sústredenia a tiež zvyšovanie bdelosti.

Ja som testoval kombináciu energetického prášku, kapsúl a nootropík. Pripomínam, že vždy je nevyhnutné dodržiavať dávkovanie, ktoré udáva výrobca a riadiť sa pokynmi na obale výrobku.

XBEAM Energy powder

XBEAM Energy Powder je rýchlo rozpustný prášok, ktorý obsahuje 21 aktívnych zložiek, ktoré majú podporiť herný výkon. Okrem látok na odbúranie stresu je zloženie doplnené aj o kofeín a vitamíny skupiny B. Prášok stačí rozpustiť v pohári vody a vypiť ho pred hrou, alebo keď plánujete organizmus vystaviť stresu a záťaži. Poteší aj výber troch rôznych príchutí – zelené jablko, jahoda a kiwi či lesné ovocie.

Špeciálny rad prípravkov pre gamerovZdroj: TOUCHIT
Všetky prípravky majú pohodlné dávkovanie

XBEAM Energy caps

Ak uprednostňujete skôr kompaktnejšiu formu pre získanie energie, alebo si potrebujete rýchy nástup energie zabezpečiť aj na cestách, môžete využiť formu tabliet. XBEAM Energy caps obsahujú 13 aktívnych zložiek, ktorých pomer je vyvážený tak, aby bol nástup energie okamžitý a bez zbytočných kalórií. Zloženie je obohatené aj o vitamíny a prírodné zložky ako ginko biloba či extrakt z brusnice.

Doplnky výživy určené pre rýchly nástup energie je vhodné doplniť aj nootropikami. Nootropiká sú látky, ktoré majú pozitívny vplyv na každodenný život, zlepšujú mozgové funkcie a pamäť. Navyše môžu pochádzať z prírodných zdrojov.

Špeciálny rad prípravkov pre gamerovZdroj: TOUCHIT
Špeciálny rad prípravkov pre gamerov

GymBeam Ashwagandha

Nenechajte sa vystrašiť názvom ashwagandha. Ide o bylinu – indický ženšen. Pravidelné užívanie môže pomôcť zvládať stres a odolnosť organizmu na nečakané situácie. Jedna kapsula obsahuje až 500 mg extraktu tejto byliny.

V ponuke obchodu so športovými doplnkami výživy si však môžete vybrať zo širokej ponuky nootropík, aby ste našli najúčinnejšiu kombináciu.

V rámci testu sa mi dobre osvedčil energetický prášok a kapsule, ktoré mi dokázali dobre nahradiť kávu a nástup energie bol v podstate okamžitý. Prášok má navyše príjemnú chuť, testoval som príchuť jahoda-kiwi.

Z pohľadu rýchleho nástupu energie sa oba prípravky javia ako vhodné aj pre ľudí, ktorí nemajú radi kávu a majú chuť siahnuť po inej alternatíve, ako sú presladené energetické nápoje. Kapsuly sa navyše dajú navyše využiť aj počas cestovania.

Účinky nootropík z objektívnych príčin ešte zhodnotiť nedokážem, pretože ich užívam dva týždne, no svoje skúsenosti doplním po prvom mesiaci.

Produkty na testovanie zapožičal GymBeam.sk.

Špeciálny rad prípravkov pre gamerovZdroj: TOUCHIT
Prášok Xbeam ENERGY Powder je dobre rozpustný a je chutný

Prečítajte si aj:

Značky:

Tomas Buransky

Tomas Buransky
Mám rád nové veci a preto je skvlelé, že vďaka mojej práci sa môžem venovať marketingu v spojení s tými najnovšími technológiami.