Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Vysvetlenie hodnotenia IP a dôvodov, prečo je potrebné údaje komplexne chrániť

Ochrana údajov sa často obmedzuje na ochranu heslom a šifrovanie na úrovni softvéru, čo je do istej miery pochopiteľné. Pri diskusiách o ochrane údajov sa však málo uvažuje o fyzickej ochrane SSD diskov, najmä v prípade fotografov v teréne, ktorí niekedy čelia extrémnym podmienkam v drsnom prostredí, aby zachytili ten jediný, dlho očakávaný úžasný záber.

Na letné fotografické dobrodružstvá možno budete potrebovať jeden z najodolnejších diskov SSD, ľahké prenosné zariadenie, ktoré vám umožní bezpečne zálohovať obsah kedykoľvek a kdekoľvek.

SanDisk Professional PRO-G40 SSD

Externý prenosný SSD disk SanDisk Professional PRO-G40 stanovuje nový štandard fyzickej ochrany dát. Jeho turbo rýchlosti až 3 000 MB/s pri čítaní a 2 500 MB/s pri zápise1 cez Thunderbolt 3 a 1 050 MB/s pri čítaní a 1 000 MB/s pri zápise1 cez USB 3.2 Gen 2 sú kombinované s extrémne odolnou a vysoko robustnou konštrukciou, ktorá spĺňa stupeň odolnosti voči vode a prachu IP68.

Toto označenie je kľúčové pre určenie schopností modelu PRO-G40. Prvé číslo pre IP68 označuje odolnosť zariadenia voči vniknutiu predmetov. V prípade PRO-G40 hodnotenie 6 znamená, že zariadenie je úplne odolné voči všetkým objektom vrátane najjemnejších molekúl prachu, bahna, skla a iných nežiaducich materiálov.2 .

Druhé číslo označuje úroveň odolnosti voči vode. V prípade modelu PRO-G40 je to 8 bodov, čo znamená, že zariadenie je chránené proti vode pri úplnom a trvalom ponorení do 1 m vody3 .

Kľúčovou vlastnosťou je aj odolnosť proti rozdrveniu, v prípade tohto disku až do hmotnosti 1,8 tony. Pre predstavu to znamená, že SSD disk PRO-G40 na sebe pohodlne unesie dvoch dospelých samcov ľadového medveďa4 , alebo inak povedané, teraz pre IT nadšencov, 5 MB dát ako v roku 19565 .

Okrem toho je disk SSD PRO-G40 vyrobený s chladiacim hliníkovým jadrom, ktoré udržiava mimoriadne vysoké rýchlosti pri najnáročnejšom pracovnom zaťažení.

Fabrizio Keller, Senior Product Marketing Manager spoločnosti Western Digital, sa vyjadril k dôvodom výroby vysokokvalitných a extrémne odolných diskov pre náročné prostredie: „Profesionáli vo fotografickom a filmovom priemysle potrebujú úložné riešenia, ktoré sú ľahké, kompaktné, odolné a veľmi rýchle. SSD disk SanDisk Professional PRO-G40 ľahko odoláva náročným podmienkam pri cestovaní a práci vo vonkajších priestoroch, pričom zaberá minimum miesta. Je mimoriadne dôležité, aby sa profesionáli nemuseli stresovať pracovným postupom a mohli sa viac sústrediť na tvorbu.“

David Newton, člen tímu SanDisk Professional spoločnosti Western Digital, dodáva: „SanDisk Professional PRO-G40 má fantastický dizajn, pretože sa zmestí do tašky a ponúka množstvo neuveriteľne rýchlych úložných možností na zálohovanie fotografií a videí na cestách. Veľkosť a hmotnosť sú pri cestovaní kľúčové, takže malé a ľahké úložisko naozaj pomáha.

Nielen preto, že je tak rýchly, ale aj preto, že skracuje čas, ktorý strávim pri počítači zálohovaním, čo je po dlhom dni s množstvom údajov dar z nebies. Posledným kúskom skladačky je odolnosť. Často som na cestách mesiac alebo dva mimo štúdia a mimo môjho centrálneho úložiska dát, takže potrebujem vedieť, že disky, na ktorých mám dáta, sú odolné a zvládnu život na cestách. Disk jednoducho vyzerá skvele, je odolný a účelný. Ľudia sa ma naň vždy pýtajú, keď ho mám zapojený.“

Ďalšie informácie o externom SSD disku SanDisk Professional PRO-G40, ktorý je k dispozícii v kapacitách od 1 TB do 4 TB za cenu od 359 EUR (1 TB), nájdete v obchode Western Digital.

Značky: