Na našu služobnú cestu do Amsterdamu sme si zobrali oba Ultra telefóny – S22 aj S23. Chceli sme porovnať hlavne to, ako oba natáčajú video a tiež ako je to s fotografiami.

Porovnanie videa

Pripravili sme pre vás preto vlogovacie video, ktorého podstatnú časť sme realizovali telefónom Galaxy S23 Ultra a pri tých najlepších scénach sme na rovnaký držiak namontovali aj Galaxy S22 Ultra. Vo videu uvidíte aj porovnanie výsledkov oboch telefónov vedľa seba, aby ste sa mohli rozhodnúť, nakoľko sa prejaví rozdiel vo fotoaparátoch v praxi. Odporúčame sledovať video minimálne v rozlíšení FullHD. Jeho originálna kvalita je 4K@30 fps, videá sme pritom natáčali na oboch telefónoch v režime 4K@60 fps. Otestovali sme všetky fotoaparáty vrátane selfie a vyskúšali rôzne svetelné podmienky.

Porovnanie nočných fotografií

Pripravili sme aj niekoľko fotografií, zamerali sme sa pritom aj na 100-násobný zoom. Tieto fotografie sme pritom fotili z ruky. Softvér zabudovaný v týchto telefónoch totiž umožňuje naozaj zachytiť vzdialený obraz a držať ho zaostrený, aj keď rukou mierne pri stláčaní tlačidla spúšte hýbete.

Galaxy S22 UltraGalaxy S23 Ultra
Porovnanie fotiek splnu Mesiaca z Galaxy S22 Ultra (vľavo) a Galaxy S23 Ultra (vpravo)

Fotili sme tiež nočné scény, pričom sme sa zamerali na porovnanie hlavného fotoaparátu

Galaxy S22 UltraGalaxy S23 Ultra
Porovnanie fotiek ohňa z Galaxy S22 Ultra (vľavo) a Galaxy S23 Ultra (vpravo)
Galaxy S22 UltraGalaxy S23 Ultra
Porovnanie fotiek nočnej scény z Galaxy S22 Ultra (vľavo) a Galaxy S23 Ultra (vpravo)

Vyhodnotenie

Z nášho pohľadu je rozdiel medzi tým, čo pri tomto teste dosiahol telefón Galaxy S23 Ultra v porovnaní s S22 Ultra viditeľný na prvý pohľad. Videá ale aj fotky sú zreteľnejšie, hlavný rozdiel sa prejavuje práve pri nedostatku svetla.

Zdroje: vlastné

Prečítajte si tiež

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.