Telefóny Microsoft Lumia s operačným systémom WIndows 10 boli predstavené v New Yorku tento mesiac a na budúci by sa mali objaviť v predaji. Zverejnené bolo už aj video s modelom Lumia 550 a na blogu Microsoft Devices sa objavili aj prvé fotografie z nových vlajkových lodí. 

Pozrime sa teda na to, aké fotografie môžete očakávať. Fotografie uvádzame v maximálne dostupnom rozlíšení.LumiaFoto1_nowat

LumiaFoto2_nowat

LumiaFoto3_nowat

LumiaFoto4_nowat

LumiaFoto5_nowatAko je z fotografií zrejmé, nové vlajkové lode Lumia si so sebou nesú technológiu PureView do Nokia. Kvapky vody sú typickým predstaviteľom fotiek, na ktorých sa táto technológia prejaví. Rovnako je jasné, že Lumia 950 si dobre poradí aj so zoomovaním.

Lumia_Fotka_1_nowatVšetky fotografie pochádzajú z telefónu Microsoft Lumia 950XL s bata verziou softvéru.

Zadná kamera v Lumia 950XL je pritom s rozlíšením 20 MPx a BSI snímačom, optikou od Zeiss so sveteľnosťou F1.9. K dispozícii je trojfarebný LED blesk, 5-ta generácia optickej stabilizácie a ISO až do hodnoty 12800. Kamerou sa dá nakrútiť 4K obraz a predná kamera má rozlíšenie 5 MPx.

lumia-950-triple-flash_nowat

Sme naozaj zvedaví, ako sa nové telefóny presadia aj na Slovensku a ako to bude s ich reálnou dostupnosťou u nás. O test sme už, samozrejme, požiadali.

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.