VacuumGroup dnes patrí medzi najdynamickejšie firmy v Bratislave. Aktuálne sídli v budove The Spot a pracuje tu takmer 1000 ľudí.

Súčasťou skupiny sú napr. právnické firmy, firmy poskytuje poradenstvo, je tu tvorba webových stránok a pod. Skupina sa snaží pritiahnuť slovenské talenty späť na Slovensko. Zaujala nás firma QikBuild, ktorá je zameraná na tvorbu aplikácií bez znalosti programovania – tzv. low code, no code. Podľa doterajších skúseností sa takto dajú tvoriť aplikácie lacnejšie, suma je tu za aplikáciu od 5000 do 20 000 eur. Napr. sa takto vytvoril interný HR modul pre celú skupinu.

Budova The SpotZdroj: Ondrej Macko/TOUCHIT.sk
Budova The Spot

Ďalej je to Moneyhoon na analýzu finančného zdravia, podobne firma Verdikto.cz ako právnická firma s inteligentným právnym poradenstvom. Cena za položený dotaz je okolo 5 až 10 eur a na otázku vám pritom odpovedá kvalifikovaný právnik. Tiež je firma pôsobí v oblasti vymáhanie poplatkov za zrušené alebo zmeškané letecké spojenie. Aktuálne má napojenie na spoločnosť Pelikan. Ďalšia orientácia je na ChatGPT 4 pri využití v advokátskej praxi a to aj s uvedením právnych zdrojov. TOto zatiaľ funguje na bezplatnej báze.

Firmy v skupina Vacuum GroupZdroj: Ondrej Macko/TOUCHIT.sk
Firmy v skupina Vacuum Group

Výhodou skupiny je starostlivosť o zamestnancov. Samozrejmosťou je jedlo počas celého dňa, kaviarne, fitness centrum priamo vo firme, rovnako ako starostlivosť o deti. Preto sa ľudia môžu sústreďovať 100 % na prácu. Zasadačky sú na každú príležitosť a je tu aj služba, ktorá pomôže pri vybavení súkromných záležitostí. V tejto firme sme sa už pred časom poprechádzali aj s našou kamerou.

Výzvy do budúca sú umelá inteligencia, veľké jazykové moduly a rozvoj infraštruktúry. Aj preto je súčasťou skupiny aktuálne aj spoločnosť Kinit a Inocloud. Rovnako nastane transformácia niektorých softvérových štúdií na dáta science konzultačky.

Veľmi dôležitá oblasť je bezpečnosť, skupina chce zapojiť do nej aj drony a táto oblasť tiež bude bojovať proti dezinformáciám.

Zdroje: vlastné

Prečítajte si tiež

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.

Komentáre sú uzavreté