O očkovanie treťou dávkou je už na Slovensku veľký záujem. Celkovo absolvovalo na Slovensku ďalšie očkovanie už takmer 400 tisíc ľudí.

Ministerstvo zdravotníctva SR odporúča  registráciu cez Čakáreň. Ďalšou z možností je kontaktovať  infolinku rezortu zdravotníctva, či využiť očkovanie proti COVID-19 u svojho lekára (ak túto možnosť ponúka).

Ak sa rozhodnete pre čakáreň, treba vypísať registračný formulár na stránke www.korona.gov.sk alebo https://vakcinacia.nczisk.sk/. Po registrácii v Čakárni vám bude pridelený presný termín na očkovanie aj s miestom očkovania. Takto sa vyhnete čakaniu pred očkovacími centrami. Zároveň je to spôsob ako sa dajú vakcíny efektívne distribuovať a umožní sa tým efektívnejší manažment pacientov a zdravotníkov vo vakcinačných centrách.  Pri registrácii  na očkovanie zadávate kraj a okres, v ktorom sa chcete zaočkovať, pričom je  možné zadať viacero možností. Pri výbere viacerých okresov je samozrejme vyšší predpoklad získania skoršieho termínu očkovania. Netreba však zabúdať na to, že voliť si treba len taký okres, do ktorého nebudete mať neskôr problém vycestovať.

Ďalšou z možností, ako sa zaregistrovať na tretiu dávku, je kontaktovať call centrum ministerstva zdravotníctva na telefónnom čísle 0800 174 174 (zo zahraničia: +421 222 200 910  alebo 02/32 35 30 30 ). Z vlastnej skúsenosti ale vieme, že na toto sa treba obrniť trpezlivosťou. Určite sa nedovoláte na prvý krát. Ministerstvo zdravotníctva uvádza, že kapacity tohto centra nie sú neobmedzené a pri aktuálnom veľkom záujme volajúcich sa predĺži doba čakania na linke. Na možnosť očkovania treťou dávkou sa možno spýtať aj u svojho ošetrujúceho lekára.

Zdroje: Ministerstvo zdravotníctva SR, vlastné

Prečítajte si tiež

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.