Na to, aby ste urobili dobré živé vysielanie videa, potrebujete okrem iného aj kvalitné kamery.

Canon na výstave ISE

Na výstave ISE sme ako jedného z kľúčových výrobcov PTZ kamier našli spoločnosť Canon. Firma je dlhodobo známa svojimi fotoaparátmi a kamerami a PTZ kamery sú jej ďalším krokom ako zapĺňať medzery na trhu. PTZ kamera totiž znamená, že dokážete na diaľku nastaviť zameranie kamery, nastaviť priblíženie, zaostrenie a ďalšie parametre. Nemáte teda v štúdiu kameramanov, všetko riadite z réžie, kde kontrolujete obraz, zvuk, svetlá a všetko, čo k dobrému videu patrí.

Canon CR-N300Zdroj: Ondrej Macko/TOUCHIT.sk
Canon CR-N300

Canon PTZ kamery v štúdiu na Slovensku

My sme si jednak pozreli novú ponuku Canon na výstave ISE v Barcelone, ale zároveň sme aj navštívili štúdio v Bratislave, ktoré je vybavené týmito kamerami. Dohodli sme čas v štúdiu tak, aby sme videli živé vysielanie a zrealizovali sme zábery aj z neho. Všetko sme zaznamenali v našom videu.

Vo videu dobre vidieť aj prácu pultu, ktorým sa ovládajú PTZ kamery, ako je možné vytvoriť a použiť kamerovú cestu a tiež to, ako vyzerá príprava na začiatok vysielania priamo zo štúdia.

Spolupráca so svetovými firmami

Canon na výstave ISE v Barcelone ukázal okrem nových 4K PTZ kamier aj spoluprácu s firmou Rolland Professional A/V a SEERVISION. Výsledkom je systém, ktorý automaticky sleduje pohyb postavy vo vyhradenom priestore, pričom video pôsobí hladkým dojmom. Pokiaľ sa osoba dostane mimo vyhradeného priestoru , so sledovaním sa skončí a kamera sa vráti do východiskovej polohy.

Canon CR-X300Zdroj: Ondrej Macko/TOUCHIT.sk
Canon CR-X300

Zdroje: vlastné, Canon

Prečítajte si tiež

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.