S najnovšou aktualizáciou aplikácie (verzia 7.3) a mapovými podkladmi pribudli do českej offline navigačnej aplikácie MapFactor Navigator nové kategórie POI (bodov záujmu).

Jednou z nich sú dobíjacie nabíjacie stanice pre elektrické vozidlá. Pribudli však aj ďalšie zaujímavé body záujmu, a to nielen pre vodičov.

Navigátor vám pomôže naplánovať zastávku na dobitie elektromobilu

Tieto doplnenia a úpravy databázy bodov záujmu asi najviac ocenia vodiči elektromobilov. Teraz môžu v Navigátore ľahko nájsť nabíjaciu stanicu v blízkosti svojej aktuálnej polohy, v okolí zadaného cieľa alebo na trase a naplánovať si zastávku na dobitie svojej elektrickej batérie.

Takto je možné vyhľadať nabíjačku pre elektrické auto
Takto je možné vyhľadať nabíjačku pre elektrické auto

Medzi ďalšie nové body záujmu, ktoré budú využívať nielen bežní vodiči, ale aj profesionáli patria autoumyvárne, stanice váženia alebo parkoviská pre diaľkové autobusy.

Navigátor nie je určený len na navigáciu osobných alebo nákladných vozidiel. Často ho využívajú aj cyklisti a peší na turistika v meste aj v prírode. Preto pribudli nové zastávky diaľkových autobusov a toalety, miestne krčmy, jaskyne, pramene a studničky a turistické smerovníky alebo značky.

Možnosti pri navigácii
Možnosti pri navigácii

Body záujmu sa dajú ľahko lokalizovať, používať na navigáciu a spravovať

Body záujmu sa, samozrejme, zobrazujú na mape pri jej prezeraní. To však nie je všetko. Navigátor umožňuje aj ich vyhľadávanie a to prostredníctvom už záložky POI v hlavnej ponuke. S nájdeným bodom záujmu si môžete vybrať z rôznych akcií, ktoré chcete s bodom záujmu vykonať, napríklad nastaviť ho ako cieľ a navigovať k nemu, pridať ho ako bod trasy, uložiť ho ako obľúbený alebo si ho ponechať zobraziť ho na mape.

Aplikácia MapFactor Navigator je jednou z najviac prispôsobiteľných navigačných aplikácií. To isté platí aj pre body záujmu. V časti Nastavenia – Prispôsobenie mapy si používateľ môže vybrať, ktoré typy bodov záujmu sa majú na mape zobrazovať a ktoré majú zostať skryté. Vďaka tomu je mapa prehľadnejšia a pre používateľa relevantnejšia.

Nové body záujmu sú k dispozícii v bezplatnej verzii aplikácie Navigator, ako aj vo verziách Car Pro a Truck Pro – vždy samozrejme v závislosti od kvality mapových údajov.

MapFactor Navigator môžete používať s operačnými systémami Android, iOS, a Windows, využiť sa dá aj v AppGallery. Má viac ako 30 miliónmi stiahnutí. Ponúka napr. aj podrobnú hlasovú navigáciu krok za krokom. Vďaka offline mapám môžete navigovať úplne bez dátového pripojenia.

Zdroje: MapNavigator

Prečítajte si tiež

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.