Nechcete, aby vás niekto kontaktoval ale ste ho videli on-line? Facebook myslí aj na toto.

Je prirodzené, že sieť je robená na pridávanie nových priateľov a známostí a iných kontaktov. Bežne sa vám ale stane, že už niektoré kontakty nechcete vidieť. Poradíme vám, ako na to.

Blokovanie na Facebooku

Okrem blokovania môžete spraviť aj menej drastický krok a prestať osobu sledovať. V takomto prípade sa vám nebudú zobrazovať priame príspevky tejto osoby. Vaše priateľstvo zostane zachované. V tomto smere sa nič nezmení.

V prípade, že sa rozhodnete osobu blokovať, zruší sa priateľstvo medzi vami. Osoba, ktorú ste zablokovali, nedostane informáciu, že je zablokovaná. Správy vám však nebude môcť poslať a budú nedoručené. Skôr či neskôr príde na to, že je zablokovaná. To len pre vašu informáciu.

Dať si pauzu

Poznáte to sami – priateľov síce rušiť nechcete, no už vôbec nie blokovať. Čo s tým, keď majú priveľa príspevkov a akosi vás ich „statusy“ už trochu obťažujú? Máte možnosť ich pozastaviť na 30 dní. To môže byť priveľa a dajme tomu, že úplne bez informácií zostať nechcete. Tu je k dispozícii Možnosť „dať pauzu“, čím sa frekvencia príspevkov obmedzí. Netreba priamo kontakt blokovať.

Podstatné pri blokovaní je to, že kontakt okrem toho, že vám nebude môcť napísať správu, nebude vidieť o vás žiadne informácie na časovej osi.

V prípade skupín, teda účtov, ktoré nie sú definované ako osobné účty, máte možnosť prestať ich sledovať alebo naopak ich máte možnosť sledovať aj bez toho, aby ste museli byť priatelia. Toto ale nie je problém. Väčšinou sa chcete zbaviť niekoho, kto vás obťažuje. Blokovanie na Facebooku je jedna z najradikálnejších možností.

Messenger

Táto aplikácia umožňuje písanie aj s niekým, kto nie je váš priateľ. Takže blokovanie otravných osôb môžete spraviť tu a neovplyvní to Facebook. V prípade, že ste v nejakej skupine, tam si budete môcť posielať správy. Vo svojej podstate ich posielate skupine, nie priamo danej osobe.

Menej rázne riešenie je odoslať vybranú osobu do spamu. Funkcia sa volá Ignorovať správy. V mobilnej aplikácii treba dlhšie podržať prst na kontakte v zozname konverzácií hlavného okna Messengera. Rozdiel oproti blokovaniu je v tom, že aj naďalej budete dostávať správy od kontaktu, no budú sa presúvať do spamu a kontakt neuvidí, že ste si ich prečítali, kým mu nenapíšete.

Pri blokovaní správy nebudete dostávať vôbec a keď toto blokovanie vypnete, dovtedy poslané správy pre vás sa už nezobrazia.

Prečítajte si aj:

Facebook a Twitter vyvíjajú vlastný Clubhouse