Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť HONOR minulý týždeň uviedla na slovenský trh nový, dobre vybavený smartfón strednej triedy HONOR Magic4 Lite.

Za odporúčanú cenu 279 eur získa jeho majiteľ elegantného a praktického spoločníka s 6,81″ IPS displejom, Full HD+ rozlíšením a 120 Hz obnovovacou frekvenciou, rýchlym 66 W nabíjaním SuperCharge, podporou sietí 5G či trojitým zadným fotoaparátom so 48 Mpx hlavným snímačom. Ako si nový bojovník „strednej váhy“ vedie v porovnaní s konkurenčnými telefónmi v rovnakej cenovej kategórii?

Pozrite si testy odolnosti tohto telefónu

Základom je silné čipové srdca

To, čím nový HONOR Magic4 Lite prevyšuje konkurenciu je jeho srdce v podobe Qualcomm Snapdragon 695 s podporou sietí 5G, vyrobeného 6 nm technológiou. Rovnaký má len Realme 9 Pro, naopak Redmi Note 11S má 12 nm čip Mediatek Helio G96 a podporou 4G a Samsung Galaxy A33 5 nm čip Exynos1280. Vo všetkých prípadoch ide o osemjadrové procesory a parametre operačnej pamäte a úložiska sú rovnaké – 6 GB a 128 GB. HONOR však využíva vlastnú technológiu RAM Turbo, ktorá dokáže v prípade potreby zvýšiť pamäť RAM až na 8 GB.

Dlhá výdrž batérie a veľmi rýchle nabíjanie

Na prvý pohľad sa môže zdať, že nový HONOR Magic4 Lite stráca na konkurenciu, pokiaľ ide o výdrž batérie. Zatiaľ čo konkurenčné trio Samsung, Redmi a Realme ponúka kapacitu 5000 mAh, HONOR má kapacitu o 200 mAh nižšiu. Magic4 Lite však pracuje s inteligentným režimom úspory energie, ktorý ponúka takmer 13 hodín nepretržitého prehrávania videa alebo až 25 hodín hovoru. Poteší aj 66 W rýchlonabíjaním, ktoré dobije telefón na 80 % za pol hodiny. Už 15 minút nabíjania stačí na dosiahnutie 50 % kapacity. Treba dodať, že v tejto cenovej kategórii takéto rýchle nabíjanie rozhodne nie je štandardom.

Displej a dizajn

Dokonale zaoblené hrany, elegantný dizajn a tri farebné varianty (čierna, modrá alebo strieborná) robia z Magic4 Lite spoločníka, ktorým sa každý rád pochváli. Z porovnávaného kvarteta má displej HONOR najväčšiu uhlopriečku, a to 6,81 palca. Porovnateľnou obnovovacou frekvenciou 120 Hz sa vedľa neho môže pochváliť len Realme 9 Pro. Rámčeky telefónu sú minimálne – displej s detailným rozlíšením Full HD+ pokrýva celých 94 % čelnej plochy. Vďaka tomu je prehliadanie webu alebo aplikácií čo najpohodlnejšie.

Konečné porovnanie ceny a výkonu

Z porovnávaného kvarteta je najlacnejší Samsung Galaxy A33, ktorý vyjde na 249 eur. V porovnaní s novým HONOR Magic4 Lite, ktorý je k dispozícii za 279 eur, má podobne ako Realme 9 Pro a Redmi Note 11S pomalšie nabíjanie (25 W oproti 66 W) a slabší selfie fotoaparát (13 Mpx oproti 16 Mpx). Na druhej strane telefón Redmi zaostáva za novým smartfónom HONOR predovšetkým v oblasti čipu (podpora 4G vs. podpora sietí 5G).

Prečítajte si tiež