Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Oprava prasknutého vodovodného potrubia a spôsobených škôd môže byť nepríjemná a nákladná, a to hlavne ak tento problém podceníte a neriešite ihneď. No nie každý vie, ako poškodené potrubie rozpoznať. Je veľmi dôležité identifikovať ho čo najskôr, aby ste minimalizovali škody a vyhli sa drahým opravám.

Zvýšená spotreba vody

Prvým jednoznačným náznakom, že niečo nie je v poriadku je zvyšovanie čísla na vodomere. Nikto nechce platiť viac ako musí. Ak sa vaša spotreba neprimerane zvýšila, skontrolujte svoje potrubie alebo hľadajte ďalšie náznaky poškodenia, o ktorých sa dozviete v nasledujúcich bodoch.

Zvuky v okolí vášho domu

Ak si stále nie ste istí, či je potrubie skutočne poškodené, nastražte uši a započúvajte sa do zvukov v okolí vášho domu. Nezvyčajné zvuky pripomínajúce vodu môžu byť náznakom prasknutého potrubia. Môžu to byť bublavé zvuky, pískanie a hlasné alebo sústavné kvapkanie.

Kaluže

Všimli ste si, že po silnom daždi sa vytvárajú kaluže, ktoré nevyschnú ani po pár dňoch? Môže to byť kdekoľvek na vašom pozemku, na ulici alebo v záhrade. Nevysychajúce mláky sú jedným z najjasnejších znakov poškodenia.

Zmeny terénu

Prasknuté vonkajšie potrubie spôsobí zmeny terénu v okolí vašej nehnuteľnosti. Ak si počas obdobia sucha všimnete mäkké, prepadnuté časti trávnika, môže to byť znakom pretekajúceho vodovodného potrubia. Dávajte si pozor na nerovnomerný rast trávy. Ak jedna časť trávnika vyzerá výrazne zdravšie ako zvyšok pozemku, môže to znamenať, že dostáva viac vody ako zvyšok záhrady.

Okrem toho môže byť vonkajšia dlažba v dôsledku zvýšenej hladiny vody vlhká, nestabilná a sklesnutá. Nepodceňujte tento problém, aby nebola nutná opätovná pokládka zámkovej dlažby.

Ak ste si istí, že máte poškodené potrubie, pomôže vám havarijná služba (poruchová služba vody). Tieto spoločnosti často poskytujú nonstop služby.

Značky: