Pod vedením získajú potrebnú prax.

Absolventi po skončení štúdia na vysokej škole hľadajú čo najlepšie uplatnenie na trhu práce. Hoci v IT oblasti stále chýba dostatok kvalifikovaných odborníkov, tak existujú spôsoby, ktoré tým najlepším poskytnú viaceré konkurenčné výhody. Tejto skutočnosti si je vedomá aj spoločnosť GlobalLogic, ktorá začínajúcim IT profesionálom umožní za veľmi krátky čas naštartovať ich kariéru.

Ak uvažujete o svojej budúcnosti, je dôležité vedieť, aké zručnosti a schopnosti vám ponúkajú najväčšiu šancu na uplatnenie. V súčasnosti je najžiadanejšia práve všestranná pozícia digitálneho vývojára. K tomu, aby ste sa takým stali, vám pomôže aj vzdelávací program Ascend, o ktorom sme sa rozprávali s Tiborom Radačovským, Directorom spoločnosti GlobalLogic.

Základom je kvalitný mentoring

Prijatiu do vzdelávacieho programu Ascend predchádza výberové konanie, v ktorom sa overí technické vzdelanie uchádzačov. Následne sa ich ujmú konkrétni mentori, ktorí po absolvovaní osobného pohovoru sa počas programu stanú aj ich koučami. Hlavnou úlohou mentora bude počas 4 – 6 mesiacov účastníka programu motivovať, usmerňovať ho a predovšetkým vzdelávať. 

Program má pomôcť juniorom s praxou, aby boli platnými hráčmi na projektoch spoločnosti,“ hovorí Tibor Radačovský, Director spoločnosti GlobalLogic.

Hoci je vzdelávací program Ascend obsiahly na teóriu a prax, jeho účastníci sa pod vedením mentora môžu do poslednej fázy prepracovať oveľa skôr. Spravidla už po dvoch mesiacoch sa dá zistiť, ktorý z uchádzačov na to má, a ktorý nie. Aj preto samoštúdium nad rámec programu je pre stážistu neoceniteľnou výhodou.

Hoci vzdelanie je pre budúceho IT odborníka potrebné, tie najcennejšie skúseností mu dá až prax. Každý účastník programu si tak zdokonalí svoje zručnosti aj u reálnych klientov spoločnosti GlobalLogic, ktoré mu zabezpečia veľké množstvo praktických skúseností. Všetko sa bude samozrejme diať pod dohľadom skúseného mentora.

Ascend by GlobalLogicZdroj: GlobalLogic
Ascend by GlobalLogic

Predpoklady účastníka programu

Uchádzač by mal mať zvládnuté základy jazyka C a operačného systému Linux, skúsenosť s programovaním a nasadením riešenia,“ upresnil Tibor Radačovský. 

Program Ascend je určený pre juniorov s 1 – 3 ročnou praxou v oblasti vývoja. Kandidát by mal mať okrem potrebného vzdelania aj pozitívny prístup k práci, avšak nevyhnutnou podmienkou na prijatie do programu je anglický jazyk na komunikačnej úrovni. Vhodný kandidát by mal byť vybavený aj veľmi dobrými prezentačnými zručnosťami. 

Práca v IT je veľmi rozmanitá a neustále sa meniaca. Aj preto sa očakáva, že každý z účastníkov programu by mal mať prirodzený záujem o spoznávanie nových technológií a schopnosť kreatívne riešiť vzniknuté problémy. Jedným z predpokladov uplatnenia je aj schopnosť pracovať v tíme.

Štandardy, ktoré sa učia na vysokej škole, absolventom vydržia niekoľko rokov. Pokiaľ prídu do praxe, tak musia na sebe pracovať,“ dodáva Tibor Radačovský.

Ďalšou z výhod vzdelávacieho programu Ascend je získanie pracovnej zmluvy ihneď po prijatí do programu, ako aj možnosť pracovať “na diaľku”, avšak v GlobalLogic nového kolegu radi privítajú aj osobne.

Do programu Ascend sa môžete registrovať na tomto odkaze.

Líder v oblasti digitálneho inžinierstva

Spoločnosť GlobalLogic svojim zákazníkom na celom svete pomáha navrhovať a uvádzať na trh inovatívne produkty, platformy a digitálne vymoženosti novej generácie.

Spojenie strategického dizajnu, komplexného vývoja a odborných znalostí spoločnosti umožňuje ukázať zákazníkom najnovšie možnosti a urýchliť ich prerod na digitálnu spoločnosť. GlobalLogic je súčasťou a Hitachi Group Company.

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.