HONOR nedávno uviedol aj na slovenský trh smartfón HONOR 50 v zaujímavom dizajne inšpirovanom prírodou. V spolupráci s londýnskou ikonou dizajnu WGSN zorganizoval panelovú diskusiu a vysvetľoval, čo nás čaká v oblasti dizajnu v roku 2022.

Snaha vyniknúť

Momentálny trend je snaha ľudí o to, aby vynikli a odlíšili sa z davu. HONOR tiež hovoril o tom, aké bolo zákulisie vývoja dizajnu nového telefónu.

Vývojový proces pri návrhu telefónu HONOR 50

Umiestnenie loga

Ľudia majú snahu o tzv. každodennú extravaganciu. Ide o tzv. výrazný štýl, ktorý podporuje vlastnú individualitu a to prostredníctvom dizajnu s „monogramom“. HONOR 50 prináša aj inovatívny farebný odtieň „HONOR Code“ s logom značky HONOR na zadnej strane. Dizajn kódu HONOR preto kreatívne pracuje s rozložením písmen a vytvára ucelenú obrazovú sekvenciu. Tento dizajn predstavuje krok vpred od klasickej čiernej a tlmenejších tónov, ktoré ponúkajú iné značky.

Zdroj: HONOR
HONOR Code

Svetelné lúče

Dizajn nového telefónu sa pohráva aj so svetlom. Veľmi dobre vyzerá povrchová úprava Frost Crystal, ktorá sa trbliece ako skutočný diamant a odráža lúče svetla pri každom naklonení telefónu. HONOR tu použil dvojitú fóliu, textúru a povlak. Proces navrhovania nového telefónu trval niekoľko mesiacov, HONOR 50 prešiel prísnym testovaním na náročné testovanie.

Kráľovná krásy – fotoaparát

HONOR 50 čerpá inšpiráciu z luxusných značiek šperkov a prsteňov. Hlavný fotoaparát s kovovým krúžkom po obvode prináša štýlovú estetiku sa samozrejme funkčnosť. Do dizajnu prstenca museli vývojári vtesnať 108 MPx fotoaparát, ale pritom chceli vytvoriť aj prémiový vzhľad kombináciou kovu, pravého skla a polymérových materiálov. Výsledok vyzerá výborne.

Zdroj: HONOR
Objektív HONOR 50

Zdroje: Honor, vlastné

Prečítajte si tiež

Značky: