Televízor The Frame sme otestovali z hľadiska kvality obrazu a tiež zvuku, ktorý generujú reproduktory zabudované v televízore.

Samsung v rámci svojho systému Samsung Hub zabudoval aj aplikáciu Xbox. Tá umožňuje cloudové hranie priamo na televízore a túto možnosť sme aj využili.

Cloudové hranie na televízore

K dispozícii sme mali hernú konzolu Xbox, ktorú sme bezdrôtovo pripojili priamo k televízoru pomocou Bluetooth pripojenia. Pritom zadáte povel na vyhľadanie okolitých zariadení a televízor konzolu ihneď nájde.

Herná konzolaZdroj: TOUCHIT.sk
Pripojenie hernej konzoly k televízoru

Následne spustíte aplikáciu Xbox priamo na televízore. Aby ste sa mohli dobre zahrať, musíte splniť niekoľko podmienok. Predovšetkým je to dobré pripojenie na internet, najlepšie optika. ďalej musíte mať pripojenú hernú konzolu a ďalej musíte mať Game Pass. Je to služba, ktorá vám umožňuje zahrať si hry priamo z cloudu.

Cloudové hranie so Samsung televízoromZdroj: TOUCHIT.sk
Cloudové hranie so Samsung televízorom

Na prvý mesiac je poplatok za Game Pass len 1 eur, takto sa dá dobre vyskúšať, či vám tento spôsob hry vyhovuje. Dostanete sa takto k novým hrám už v prvý deň uvedenia na trh, napríklad Halo Infinite od spoločnosti Xbox Game Studios a podobne. Ďalšie mesačné predĺženie stojí okolo 12,99 eur. Po tom, ako máte Game Pass, môžete prikročiť k hraniu.

Samsung FrameTVZdroj: TOUCHIT.sk
Cloudové hranie s XBox na televízore The Frame

Od tejto chvíle je vašim herným rozhraním televízor a spolu s konzolou je to niečo ako hra na počítači s naozaj veľkým monitorom. Ovládanie hier je rovnaké, výborné je ak si môžete od tohto prostredia zapojiť aj soundbar.

Zdroj: TOUCHIT.sk
Cloudové hranie s XBox na televízore The Frame

Spojenie so soundbarom

My sme mali k dispozícii soundbar HW-S61B/EN. Dá sa pripojiť k televízoru bezdrôtovo alebo pomocou dodaného HDMI kábla (cez ARC vstup). Soundbar sa okrem pripojenia k televízoru dá využiť aj na priame prehrávanie hudby zo smartfónu. Má podobu kvádra, je bez samostatného subwoofera – je to teda konštrukcia všetko v jednom. Vo vnútri obsahuje 7 reproduktorov (4 basové, 3 výškové) a celkový výkon je až 200 W. Mali sme ho v bielej farbe, tento soundbar aj pri bezdrôtovom zapojení podporuje Dolby Atmos. Funguje aj Apple AirPlay pri spojení s iPhonom.

Soundbar HWZdroj: TOUCHIT.sk
Soundbar HW-S61B/EN

Výhodou je, že napriek kompaktným rozmerom dokáže vygenerovať priestorový zvuk a môžete ho umiestniť kdekoľvek v miestnosti. Zvuk pritom smeruje aj do stropu, čo práve vytvára priestorový efekt zvuku.

Zdroj: TOUCHIT.sk
Soundbar HW-S61B/EN

Ideálne je však jeho umiestnenie pod televízorom, kedy sa dá využiť stredový reproduktor na jasné dialógy vo filme.

Jeho využitie je hlavne pri spojení s lifestylovými televízormi, kedy nie je treba žiadne prepojovacie káble a inštalácia je jednoduchá.

Zdroj: TOUCHIT.sk
Bezdrôtové pripojenie Soundbar HW-S61B/EN s televízorom The Frame s podporou Q-Symphony

Cena: soundbar HW-S61B/EN: 349 eur

Zapožičal: Samsung

Prečítajte si aj:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.