Tak na toto prišli vo firme Coravin a s fľaškami vína to na CES-e aj veselo ukazovali. Boli sme samozrejme pritom, takéto témy nás zaujímajú. Coravin Model Eleven (11) je aktuálna novinka a hádate dobre – je tu prepojenie na mobilnú aplikáciu.

Funguje to takto: Model 11 má v sebe dlhú ihlicu, ktorou prepichnete zátku. Ihlica má v priemere asi 2 mm a dostane sa takmer ku dnu fľaše. Následne potlačíte tlačidlo a do fľaše sa pustí plyn. Je ním inertný argón a predáva sa v bombičkách ako u nás dakedy do sifónových fliaš (8 dolárov kus s výdržou na 20 fliaš).

Potom si už nalejete do pohára zo stále zatvorenej fľaše koľko vám len bude chutiť a následne Model 11 vytiahnete. Korkový štupeľ má tú vlastnosť, že sa zatiahne a z fľaše víno nevyteká a ani sa dovnútra nedostane žiadny vzduch. Na čo je tam tá mobilná aplikácia?

No, jednak poradí, aké víno k akému jedlu, pozná údajne všetky dobré vína a tiež si vedie štatistiku, koľko argónu ste do fľaše pustili. Za túto srandu zaplatíte 1000 dolárov, ale zase dostanete k tomu aj celkom slušnú zásobu náhradných bombičiek a ihlíc, aby ste nemiešali zvyšky červeného a bieleho vína.

Údajne je to vysnený produkt pre človeka, čo má doma poriadnu vínnu pivnicu a nechce alebo nemôže hneď po otvorení celé víno vypiť. S tým by však na Slovensku problém nebol.

Značky: