Dnes len málokto cestuje naľahko a takmer každý má so sebou nejaký typ batožiny. Poisťovne to vedia a vo svojich podmienkach pripravili aj možnosť poistenia tejto položky. Vyberali sme len tie, u ktorých sa dá poistiť on-line. V priebehu  pár minút môžete byť kompletne poistený na dovolenku alebo pracovnú cestu. Poistiť sa on-line býva spravidla výhodnejšie. Poisťovne vtedy dávajú zľavu na poistnom, a to v rozsahu 5 až 30%, no nie je to pravidlom.

Ako sme poisťovali?

Náš modelový príklad predstavoval týždennú dovolenku (sedem dní) a vyberali sme špeciálne poistenie batožiny. Základné poistenie liečebných nákladov sa nedá vynechať ani v jednom z prípadov, čo je logické. V ostatných prípadoch, ak to bolo možné, sme vynechali ostatné položky a do poistenia sa snažili zahrnúť len batožinu. Ak sa nedal zvoliť región Európa, vybrali sme cieľovú krajinu Taliansko. Na zahraničnej ceste si dajte pozor na výber správneho typu poistenia. Konkrétne, radšej vyberajte turistické poistenie ako poistenie služobná cesta – nemanuálna práca. Stačí opustiť hotelový bazén a ísť sa pozrieť do hôr a pri poistnej udalosti môžete mať problém s uznaním poistky.

Ukážka poistného formulára u poisťovne AXA

Ukážka poistného formulára u poisťovne AXA

Allianz

allianzsp_cestovne_poistenie_nowat

V prípade poistnej udalosti poisťovňa kryje aj batožinu a elektroniku resp. osobnú výbavu nachádzajúcu sa v nej. Celé poistenie sa dá vybaviť aj cez mobilnú aplikáciu. Poistka zahŕňa stratu, odcudzenie aj poškodenie batožiny. Do obsahu sa počítajú športové veci, optické prístroje, cennosti a, samozrejme, elektronické prístroje. Jednotlivé skupiny vecí majú svoje limity. Nás zaujíma elektronika a tá je stanovená na 500 € v rámci poistnej udalosti. Existuje aj pripoistenie, ktoré stojí viac a zvyšuje poistnú sumu na 850 €. V prípade lacnejšieho variantu zaplatíte za týždňové poistenie 7,98 €. Za rozšírený variant potom 25,87 €.

Najlacnejšia suma poistenia: 7,98 €
Web: online.allianzsp.sk/cestovne-poistenie

AXA

Axa_nowatTu je na výber z troch variantov. Nie je teda úplne možné vybrať si jednotlivé poistné udalosti podľa seba. Ak chcete krytie batožiny, potrebujete zvoliť prostredný variant Komfort. Ten aj s 30% zľavou stojí 10,29 €. Na batožinu je celkový limit 750 €, z toho 375 € na jednu vec. Rovnaká výška maximálne hradenej sumy je platná aj pre osobné veci z kategórie elektroniky. V prípade cestovných dokladov je limit 160 €. Najkomplexnejší a zároveň najdrahší variant Excelent zahŕňa aj poistenie cestovania lietadlom (omeškanie batožiny, oneskorenie alebo zrušenie letu). Ten stojí 12,74 € a zvyšuje na dvojnásobok aj krytie elektroniky.

Najlacnejšia suma poistenia: 10,29 €
Web: www.axa-assistance.sk/cestovne-poistenie

V letnom dvojčísle touchIT sme sa pozreli aj na ponuky ostatných poisťovní: ČSOB, Generali, Kooperativa, Union a Wüstenrot.

obalka_2015_3_nowatDokončenie tohto článku nájdete v letnom dvojčísle touchIT. 
Časopis je dostupný v novinových stánkoch za 1,99 eura.
Najvhodnejšou cestou pre dotyk s technológiami je rovno si ho predplatiť.

Objednajte si ročné predplatné magazínu touchIT za 16,50 eura teraz.

Ďalšie zaujímavé články z letného dvojčísla sme vybrali nižšie v tomto článku.

 

 

Kompletný obsah letného dvojčísla touchIT:

obsah_nowat

Pozrite si výber ďalších zaujímavých článkov z letného dvojčísla touchIT:

Dovolenkové aplikácie

summer_holiday-wallpaper-1920x1440_nowatV pravidelnom prehľade mobilných aplikácií predstavujeme najzaujímavejšie nové a aktualizované nástroje pre platformy Android, iOS a Windows Phone, ktoré nás v posledných týždňoch zaujali. V aktuálnom vydaní sme sa zamerali na aplikácie, ktoré by vám nemali na dovolenke chýbať.

Rastie skutočná konkurencia Google vyhľadávaču?

Titulka_nowatInternetový vyhľadávač spoločnosti Google má dnes vo svete takmer neotrasiteľnú pozíciu. Na jeho domácom trhu v USA však situácia vôbec nie je taká jednoznačná a jeho najväčšia konkurencia v posledných rokoch stále naberá na význame. Je možné, že ho v budúcnosti zosadí z trónu?

Mobilné bankové aplikácie

titulka_nowatO mobilné bankovníctvo priamo v mobile majú záujem hlavne mladí ľudia. Podľa prieskumu touchIT, patria k najčastejším operáciám kontrola zostatku na účte a realizácia platieb. U každej banky tak rastie požiadavka, aby pripravila veľmi dobrú mobilnú aplikáciu, a to minimálne pre platformu iOS a Android. Aplikácia má byť hlavne bezpečná, banke sa nemôže stať, aby niekto prišiel o peniaze.

Notebooky na prácu aj multimediálne zameranie
Veľký letný test notebookov sme pripravili v štýle univerzálnosti. Svoje si tu nájdu používatelia hľadajúci ultrabook, prenosný notebook, ale aj multimediálny notebook na prácu prevažne doma alebo v kancelárii.

Zachraňujeme zmazané fotky
Fotografie sú peknou spomienkou na rôzne životné udalosti. To je ich príjemná vlastnosť. Tá menej príjemná je, že sa rady strácajú. A to vonkoncom nie iba počas letného obdobia alebo v čase dovoleniek. Vymažete si ich náhodou alebo omylom. Ako teda obnoviť zmazané fotografie?

Computex 2015 – v znamení inovácie a mobility
Zúčastniť sa výstavy Computex na Taiwane je celkom poučné. Jednak sa stretnete s úplne inou kultúrou, celkom netradičným jedlom a IT produkty vidíte v inom svetle. Ázijský trh je totiž úplne iný ako ten európsky. Úspešné produkty musia byť farebné, výber musí byť dostatočne široký a výrobcovia musia prísť s vlastnosťami, ktoré zaujmú na prvý pohľad.

Toto je však iba malý výber z množstva obsahu magazínu touchIT, ktorý na vás čaká v stánkoch so 104 stranami za 1,99 eur. Nezabúdajte, že najlepšou cestou k vášmu magazínu je predplatné, ktoré si môžete objednať tu a zároveň nás tak podporíte. Ďakujeme 🙂

 

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.