Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Pri vytvorení vlastného webu, blogu či internetového obchodu mnoho ľudí odrádza neznalosť odborných pojmov či programov. Z dostupných dát, ktoré zosumarizovala spoločnosť Webnode, vyplýva, že ľudia nevedia, ako sa starať o technickú údržbu svojich stránok alebo ako vytvoriť správnu SEO optimalizáciu svojich stránok.

Vytvorenie vlastnej internetovej stránky je dnes otázkou niekoľkých minút a zvládnete to aj cez mobilný telefón. Na začiatku možno budete mať rovnaké otázky, aké si kladú aj mnohí iní užívatelia, ktorí si chcú založiť svoj vlastný web.

Nič nemusíte inštalovať

Z prieskumu dostupných dát vyplýva, že si mnoho ľudí myslí, že k tvorbe vlastného webu potrebuje do svojho počítača inštalovať nejaký špeciálny program. V dnešnej dobe však väčšina poskytovateľov domény či hostingu ponúka online editor. Nič si tak sťahovať ani inštalovať nemusíte. Jediné čo potrebujete, je pripojenie na internet.

Obsah pod kontrolou

Samozrejmosťou je, že aj v prípade, kedy nevlastníte vlastný hosting či doménu a web si vytvoríte pomocou online editoru, ostávate vlastníkom celého obsahu ktorý publikujete a nikto ho bez vášho vedomia šíriť nemôže. V prípade, že by ste časom chceli zmeniť prevádzkovateľa svojich stránok, môžete si svoj obsah exportovať, mazať a presúvať podľa vlastného uváženia.

Reklamy nie sú potrebné

Reklama na internete je dnes už samozrejmosťou a mnoho ľudí ju už ani nevníma. O tom, či na vašom webe bude reklama, však rozhodujete vy. V prípade Webnode môžete siahnuť po prémiovom balíku služieb, ktorý ponúka možnosť zobrazenia vašich stránok bez reklám.

Žiadne špeciálne zručnosti

Z údajov vyplýva, že online editor od Webnode je skvelou voľbou pre užívateľov, ktorí nemajú technické znalosti. Užívateľské prostredie je veľmi intuitívne a prehľadné. Pre užívateľov je navyše k dispozícii bezplatná technická podpora v lokálnom jazyku.

SEO optimalizácia

Ak chcete, aby si cestu k vašej stránke našli potencionálni čitatelia či zákazníci, tak je dôležitá správna SEO optimalizácia. Ak sa v tomto smere neorientujete, nemusíte si platiť žiadneho experta na SEO. Online editor od Webnode ponúka základné nastavenia, ako napríklad vytvorenie odlišného titulku stránok ale tiež možnosť upraviť meta popis a štruktúru vašej URL adresy. Nápomocná v tomto prípade môže byť tiež séria článkov, ktorá vás krok po kroku naučí, ako pracovať so SEO.

Bezpečnosť stránok

Výhodou stránok vytvorených cez online editor sú tiež automatické bezpečnostné aktualizácie a údržba stránok, vďaka čomu užívateľ ušetrí mnoho času a energie, ktoré by takejto technickej správe musel venovať. Dôkladné zabezpečenie vašich stránok je veľmi dôležité, inak sa môže stať že vaše údaje niekto zneužije a do svojho konta sa už nedostanete.

Značky: