Notebooky Yoga majú svoje miesto na trhu. Spojenie Yoga je tak zaužívané, že podľa toho mnohí používatelia všeobecne označujú konvertibilné notebooky.

Keď sa teda povie, že ide o „yogový“ notebook, spojí sa nám práve možnosť otočenia displeja o 360°. Lenovo má v portfóliu aj špeciálne typy notebookov Yoga, ktoré sa ale nedajú preklopiť do konvertibilného stavu. Ich charakteristika je iná a tieto stroje majú priniesť ultra tenký dizajn s vysokým výkonom kamkoľvek ich so sebou zoberiete.

V skratke

  • Yoga C (C930, Yoga Book C930) a (S730 a S940)
  • C – pôvodný konvertibilný dizajn a štýlové spracovanie
  • S – tenké rámiky, vyššia trieda spracovania a dôraz na luxusný dizajn

Yoga C

Prívlastok C značí konvertibilné modely a na výber máte dva multimediálne kúsky. Yoga C930 je notebook s otočným displejom a klasickou klávesnicou. Na pohľad štandardný notebook. Jeho silnou stránkou je multimediálne rozšírenie o otočný soundbar.

Je integrovaný priamo v kĺbe a tak budete mať garanciu najlepšieho zvuku v každej polohe. Displej s rozmerom 13,3“ môžete mať až v 4K rozlíšení. Vhodné pre tých, čo majú radi super jemný obraz. Webová kamera je chránená fyzickou záklopkou TrueBlock, vaše súkromie je teda chránené.

Špeciálny model Yoga Book C930 má namiesto klávesnice dotykovú plochu s e-ink displejom. Využiť sa dá na zobrazenie klávesnice s vibračnou odozvou, kreslenie perom, čítanie obsahu alebo písanie poznámok. Je určený pre kreatívne zmýšľajúcich používateľov. A nezabudnite – aby sa notebook otvoril, stačí na neho zhora poklopať.

Lenovo Yoga Book má namiesto klávesnice veľký touchpad. Takto sa dá na zariadení písať aj kresliť

Yoga S

Super stroje s tenkým dizajnom a nízkou hmotnosťou na prenášanie a cestovanie. Aktuálne sú dostupné modely Yoga S940 (13,9“ displej) a Yoga S730 (13,3“ displej). Iba 12,2 mm hrubý notebook Yoga S940 je vhodný na používanie doma aj počas cestovania. Výdrž do 15 hodín na jedno nabitie z neho robí ideálny stroj, pri ktorom netreba neustále myslieť na nosenie nabíjačky.

Výrobca umiestnil reproduktory na boky klávesnice a rozšíril ich zvukom Dolby Atmos. Ideálny na videohovory, pri ktorých môže automaticky rozmazať vaše pozadie. Netreba si robiť starosti, aké firemné veci máte za sebou. Podporuje prihlásenie aj cez integrovanú kameru a technológiou rozpoznávania tváre.

Yoga S730 je cenovo dostupnejší model, ktorý má výdrž do 10 hodín na jedno nabitie. Nechýba zvukové rozšírenie Dolby Atmos a má Full HD displej.

Prečítajte si aj:

Lenovo ThinkBook 13s – pracovný notebook pre novú generáciu biznismenov s multimediálnym využitím

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.