Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Globálny producent potravín na rastlinnej báze podpísal desaťročný prenájom 1000 štvorcových metrov kancelárskych priestorov. Firma obsadí celé štvrté poschodie a príslušnú terasu. Upfield si vybral Southworks ako súčasť svojho cieľa byť uhlíkovo neutrálnou spoločnosťou do roku 2030, čo znamená 25 % zníženie ich celkovej uhlíkovej stopy. Southworks tak nastavuje latku udržateľnosti pri administratívnych budovách v Londýne.

Kancelárska budova Southworks je prvým developmentom skupiny MiddleCap v Londýne. Architektom sedemposchodového administratívneho projektu s rozlohou 6 500 štvorcových metrov je štúdio SPPARC a budova sa nachádza neďaleko známeho londýnskeho Borough marketu v časti Southwark. 

Southworks bol na udeľovaní cien Real Estate & Building Futureproof vyhlásený za „najinteligentnejšiu kanceláriu na svete“ vďaka tomu, že spája najnovšie technológie s prírodnými prvkami a tým podporuje udržateľnosť celého projektu a napĺňa ESG ciele skupiny MiddleCap. Pri návrhu budovy developer primárne kládol dôraz na koncového užívateľa čiže zamestnancov, ktorým kancelárske priestory poskytnú najvyšší štandard a podporia ich produktivitu a wellbeing.

Southworks má na konte okrem ocenení aj niekoľko certifikátov. Ako prvý projekt vo Veľkej Británii získal najvyššiu certifikáciu Platinum Smart Building Certification a nedávno si pripísal aj BREEAM Outstanding, ktorý hodnotí udržateľnosť budov. Navyše sa najvyšším hodnotením certifikácie BREEAM vie pochváliť iba 1% všetkých budov na svete a aj to prispelo k tomu, že sa Southworks zaradil medzi top developmenty sveta.

„Rozhodnutie spoločnosti Upfield vybrať si Southworks poukazuje na to, že spoločnosti, ktoré si určili ako prioritu implementáciu ESG princípov a podporu ochrany životného prostredia priťahujú inteligentné a udržateľné budovy. Aktuálne máme prenajatú polovicu budovy a ďalších potencionálnych nájomcov, ktorých Southworks zaujal práve technologickými inováciami, energetickou efektivitou, ale aj dizajnom, ktorého súčasťou je napríklad recepcia tvorená z ručne robených talianskych sklenených tehál,” okomentoval príchod nového nájomníka Tomáš Jurdák, partner a Head of  MiddleCap Real Estate.

Damian Guha, General Manager v spoločnosti Upfield pre Veľkú Britániu a Írsko, rovnako netajil spokojnosť s výberom priestorov a lokality:

„Všetci v Upfielde sa tešíme na sťahovanie do Southworks, našich nových kancelárskych priestorov. Niektorí z nás mali možnosť navštíviť budovu a spätná väzba bola skvelá! Pre našu spoločnosť je udržateľnosť prioritou. Presťahovanie sa do budovy, ktorá dokonale zodpovedá našej ESG stratégii, ktorej súčasťou je dosiahnuť do roku 2030 nulovú uhlíkovú stopu bolo pre nás prioritou. Southworks navyše ponúka úžasný a inšpiratívny priestor a môžeme hovoriť o tom, že sa čoskoro s našimi zamestnancami spoločne stretneme v pravdepodobne najinteligentnejšej kancelárii v Londýne. Tá nám umožní podporiť nový prístup k práci skombinovaním dvoch svetov a to podpory životného prostredia s  podporou wellbeningu a flexibility pre všetkých zamestnancov.”

Značky: