Nových smartfónov od Huawei sa tento rok dočkáme aj na Slovensku – avšak nie všetkých.

Huawei koncom júla oznámil vlajkové lode radu P50. Tie boli predstavené pre čínsky trh, avšak na globálnom webe výrobcu sa telefóny takisto objavili – v prípade Huawei P50 Pro je uvádzaná verzia s procesorom Snapdragon 888 4G, s 8 GB RAM a 256 GB úložiskom.

Na základe toho a takisto aj vzhľadom na aktívnu propagáciu telefónov na sociálnych sieťach predpokladáme, že Huawei P50 a P50 Pro sa budú predávať aj mimo Číny. Nedostanú sa však na všetky európske trhy a pokiaľ sa situácia nezmení, tak nebudú dostupné ani na Slovensku.

Potvrdilo nám to lokálne zastúpenie spoločnosti Huawei, ktoré na našu otázku ohľadom dostupnosti poslalo nasledujúcu odpoveď: „Predaj smartfónov radu P50 nie je zatiaľ na Slovensku plánovaný,“ uviedla Ela Dekánková, PR manažérka Huawei Consumer Business Group.

Samozrejme, ako sme už boli v minulosti viackrát svedkami, situácia sa ešte môže zmeniť, ale nespoliehali by sme sa na to. Slovenské zastúpenie Huawei nás však uistilo, že nejakých nových Huawei telefónov sa tento rok na Slovensku dočkáme: „Plánujeme predstaviť nové smartfóny v Európe aj na Slovensku ešte v tomto roku, aj keď nepôjde priamo o rad P50.

Zdroj: Huawei Slovensko

Prečítajte si aj:

Huawei P50 (Pro) oficiálne: Špičkový Leica fotoaparát, avšak iba 4G konektivita

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit