Dnešný svet sa rýchlo vyvíja a od nás sa očakáva, že s ním budeme držať krok, inak riskujeme, že nám ujde vlak.

Chceme okamžitý prístup, krátky čas odozvy a aktuálne informácie. Sme obklopení inteligentnými technológiami, ktoré nás podporujú a umožňujú nám splniť tieto požiadavky. A hoci sme prepojení viac ako kedykoľvek predtým, tlak a očakávania, ktoré s tým súvisia, nás môžu poriadne zaťažiť.

Odpojenie od internetu na niekoľko dní môže byť dobrý spôsob, ako utíšiť okolitý svet a zamerať sa na seba a veci, na ktorých vám skutočne záleží. Víkendové pobyty sú na to ideálne: dva dni, počas ktorých môžete zabudnúť na sociálne médiá, emaily a správy, a vrátiť sa k svojej rutine uvoľnenejšie a energickejšie ako kedykoľvek predtým. To však neznamená, že by sme mali zabudnúť na smartfóny úplne.

Podľa psychologičky Victorii Berjón, (@vickypsicologia): Aby sme sa starali o svoje duševné zdravie, je dôležité nájsť rovnováhu. Nie je však úplne nevyhnutné obmedziť používanie smartfónov na nulu, ale rozhodovať o tom, koľko času ich používame a na čo ich používame.“ 

Nech to znie akokoľvek zvláštne, náš telefón nám môže pomôcť odbúrať stres. Ako je to možné? Tu sú 4 tipy, ako si z mobilného telefónu počas víkendu bez internetu urobiť svojho najlepšieho spojenca.

  1. Oddeľte prácu od hry

Ak máte samostatnú pracovnú SIM kartu, deaktivujte ju. Môžete to urobiť s predchádzajúcim upozornením alebo si nastaviť automatickú odpoveď v emailoch a WhatsAppe. Je to veľmi jednoduché a umožní vám to eliminovať akékoľvek rušenie vašej pauzy,“ vysvetľuje Victoria. Pokiaľ ide o váš osobný telefón, najlepšie je zapnúť si letový režim. „Nebudete dostávať upozornenia, ktoré by odvádzali vašu pozornosť od prítomného okamihu.“

  1. Priblížte sa prírode

Využite svoj fotoaparát naplno a „využite príležitosť na spojenie s prírodou zameraním sa na detaily ako nikdy predtým.“ Nová Motorola Edge 20 Pro je vybavená 8-megapixelovým teleobjektívom s 5-násobným optickým zväčšením, ktoré zachytí tie najjemnejšie detaily. Ak však chcete vidieť väčší obraz a krajinky sú to vaše, Edge 20 pro aj Edge 20 lite môžu využívať svoj ultra širokouhlý snímač, takže zo záberu neunikne ani kúsok krajiny.

  1. Uvedomelé pripojenie

Je pochopiteľné, že v určitom okamihu budete možno musieť svojim priateľom a blízkym oznámiť, že ste v poriadku, trebárs zdieľaním fotky. Victoria odporúča nastaviť si internetový rozvrh: „Rovnako ako máme rozvrh jedla, môžete sa dohodnúť s priateľmi a nastaviť si čas, kedy budete pripojení.“ Bez ohľadu na to, či sa rozhodnete použiť tento naplánovaný čas na zdieľanie fotografií z vašich dobrodružstiev na sociálne siete alebo napríklad na videohovor s priateľom alebo rodinným príslušníkom, môžete si byť istí, že zariadenia Motorola Edge 20 vám s tým pomôžu. Napríklad 144 Hz obnovovacia frekvencia na Motore Edge 20 Pro, prvýkrát v Motorola zariadení a zároveň najvyššia obnovovacia frekvencia dostupná v bežných smartfónoch – je o 140 % rýchlejšia ako 60 Hz priemyselný štandard pred niekoľkými rokmi a o 60 % rýchlejšia ako prvá generácia Motorola edge2, čo robí nahrávanie obsahu hračkou.

Nehovoriac o režime Dual Capture, ktorý vám umožňuje nahrávať video alebo fotografovať pomocou prednej aj zadnej kamery súčasne, aby zachytil vás aj snímaný predmet, takže nikdy nezmeškáte žiadnu akciu alebo reakciu. Keď budete telefonovať, budete sa cítiť ako v miestnosti so svojim priateľom. Všetky tieto a ďalšie funkcie vám pomôžu urobiť váš zážitok lepším a ľahším než kedykoľvek predtým, aby ste si mohli v tejto chvíli oddýchnuť a uvedomovať si naplno daný okamih.

  1. Plánujte vopred a sťahujte

Či už ste niekto, kto si užíva ranné behanie v rytme hudby, alebo niekto, kto nemôže odolať epizóde vášho aktuálneho seriálu, keď príde noc, nezabudnite si svoj obsah stiahnuť vopred. „Niektoré aplikácie, ako napríklad Netflix* alebo Spotify*, umožňujú ich použitie aj v režime offline a sú perfektné na to, aby ste si mohli bez prerušenia vychutnávať svoju obľúbenú hudbu alebo seriál,“ vraví Victoria. Okrem toho existujú aplikácie, ktoré môžu zvýšiť relaxačný účinok odpojenia od siete; niektoré ako Calm a Headspace vám tiež umožňujú vychutnať si meditačné cvičenia offline. Tak či onak, či už ide o 128 GB interného úložiska1 na Motorola Edge 20 Lite alebo 256 GB na modeli Edge 20 Pro, budete mať viac než dostatok miesta na uloženie ľubovoľného počtu epizód, tréningov a meditácií. A čo viac, 6,7″ displej Max Vision s technológiou OLED na oboch modeloch je špeciálne navrhnutý tak, aby poskytoval optimálne zážitky zo sledovania s miliónmi farieb, ktoré oživia obraz.

Cena a dostupnosť

  • Motorola Edge 20 Lite je k dispozícii v dvoch farbách matnej sivej a matnej bielej
  • Motorola Edge 20 Pro je k dispozícii v troch farbách polnočná modrá, dúhovo biela a modrá vegánska koža.

Zdroj: Motorola

Prečítajte si aj: