Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť Huawei predstavuje projekt s názvom „Skutočné príbehy”.

Ten je demonštráciou toho, ako môže otvorený prístup k technológiám s dôrazom na spoluprácu spraviť svet lepším miestom. Skutočné príbehy sú založené na sérii niekoľkých samostatných projektov a ukazujú, ako je možné pomocou efektívneho využitia technológie pozitívne ovplyvniť prostredie, v ktorom žijeme.

„V Huawei veríme, že bez ohľadu na to, kto sme alebo odkiaľ pochádzame, technológie by sme mali používať tak, aby sa svet stal lepším miestom. Počas posledných niekoľkých rokov sme sa zaviazali k dosiahnutiu tejto vízie pomocou našich pokročilých inovácií a v mnohých prípadoch aj inteligentných telefónov,” hovorí Walter Ji, CEO Huawei Consumer Business Group pre západnú Európu.

V rámci kampane Huawei Skutočné príbehy pripravila spoločnosť tiež krátky film, ktorý bližšie predstavuje šesť projektov Huawei z celého sveta. Film a podrobné informácie o jednotlivých projektoch nájdete tu: https://consumer.huawei.com/sk/campaign/truestories/

StorySign pomáha hluchým deťom naučiť sa čítať

V spolupráci s Európskou úniou nepočujúcich (European Union of the Deaf), Britskou asociáciou nepočujúcich (British Deaf Association), Penguin Books a Aardman Animations vytvoril Huawei projekt StorySign. Táto bezplatná mobilná aplikácia má za cieľ pomôcť 32 miliónom nepočujúcich detí po celom svete naučiť sa čítať. StorySign s využitím AI a AR prekladá text z vybraných kníh do posunkového jazyka.

Huawei tento rok za svoj projekt StorySigh dostal tiež sedem cien Cannes Lions Festival of Creativity 2019 Awards, z ktorých štyri boli zlaté. To je najvyšší počet Cannes Lions Awards udelených akejkoľvek čínskej značke v Cannes.

Ochrana dažďového pralesa vďaka umelej inteligencii

Spolu s neziskovou organizáciou Rainforest Connect vyvinula spoločnosť Huawei unikátnu technológii „načúvania”, ktorá pomáha detekovať a bojovať proti nelegálnej ťažbe dreva v Južnej Amerike a chráni niektoré z najviac ohrozených zvieracích druhov.

Huawei a Rainforest Connect použili smartfóny Huawei a počas dvoch rokov zbierali zvuky dažďového pralesa, ktoré následne nahrávali na cloudové úložisko. Vďaka využitiu big data a výkonnej AI je možné zvuky analyzovať v reálnom čase. To znamená, že miestni ochrancovia prírody budú upozornení na zvuky značiace potenciálnu hrozbu, ako napríklad reťazové píly alebo nákladné automobily, a môžu tak rýchlo reagovať a zasiahnuť.

Facing Emotions pomáha nevidiacim vnímať emócie ostatných

Huawei v spolupráci s poľskou asociáciou a komunitou nevidiacich (Polish Blind Association) spustil projekt Facing Emotions; mobilnú aplikáciu, ktorá pomáha nevidiacim a zrakovo postihnutým ľuďom „vidieť“ emócie prostredníctvom zvukov. Pomocou výkonného fotoaparátu a umelej inteligencie smartfónov Huawei dokáže aplikácia Facing Emotions analyzovať výrazy a mimiku tváre osoby, s ktorou nevidiaci hovorí. Potom tieto informácie spracováva v reálnom čase a prevádza ich na emócie, ktoré sú následne transformované do zvuku z telefónu.

Od spustenia Facing Emotions bola aplikácia stiahnutá v 22 krajinách celkovo už viac ako tisíckrát.

Pripojenie ako cesta k lepšiemu vzdelaniu

Spoločnosť Huawei sa domnieva, že cesta k udržateľnej budúcnosti začína vzdelaním. Nanešťastie, viac ako 10 miliónov detí vo veku 5-14 rokov v Nigérii nemôže školu navštevovať. Huawei preto predstavil novú technológiu RuralStar – sieťové riešenie pre vidiecke oblasti, ktoré prináša mobilné pripojenie prostredníctvom nízkoenergetických vysielačov a zjednodušených signálnych boxov.

Track AI a prevencia zrakového postihnutia

V spolupráci s DIVE Medical vytvoril Huawei technológiu Track AI. Ide o inovatívny softvér, ktorý monitoruje a sleduje pohľady a pohyby detských očí. Následne pomáha včas detekovať zrakové postihnutie, ktoré postihuje odhadom až 19 miliónov detí na celom svete.

Značky: