Na predstavenie telefónu Honor 8 sa pôjdeme pozrieť do Švédska. Telefón už bol pred mesiacom predstavený v Číne, teraz sa však tento telefón objavil v USA a to s cenovou 400 USD (bez DPH). Vzhľadom na jeho technickú výbavu je to dobrá ponuka. 

Honor 8 je vlajkovou loďou pri značke Honor. Tá patrí firme Huawei, je však orientovaná hlavne na mladých ľudí a on-line predaj. V zadnej časti nájdejte systém dvoch kamier, procesorom je firemný Kirin a telefón sa tak dosť podobá na Huawei P9.

Honor 8 používa operačný systém Android Marshmallow, uhlopriečka 1080p displeja je 5.2-palcov, a v zadnej časti sú dve 12 MPix kamery + 8 MPis predná kamera. Napájací a komunikačný port je USB-C. Predná kamera je vybavená aj bleskom.

honor-8_nowat

Pod kapotou je 8-jadrový procesor Kirin 950 taktovaný na 2,3 GHz,a 4 GB RAM. Pamäťové verzie sú  32 GB alebo 64 GB. Pamäť tiež môžete rozšíriť pomocou microSD karty až o 128 GB. Batéria má 3000 mAh a má podporu rýchleho nabíjania. Huawei sľubuje za pol hodinu nabíjania úplne prázdnej batérie kapacitu 47 %.

Telefón je vyhotovený z hliníka a mierne zakriveného skla na prednej a zadnej časti. Dve kamery v zadnej časti sú charakteristikou tohto telefónu. Pracujú v tandeme a to podobne ako to bolo v prípade Huawei P9 – jedna z kamier je čiernobiela a druhá farebná. Monochromatická kamera zachytáva viac svetla a dosahuje vyššiu ostrosť ako farebná. Zatiaľ nie je známe, či aj na tomto spôsobe sa podielala firma Leica.

honor-8-2_nowat

Honor 8 prináša 17 rôznych fotiacich režimov, aby ste mohli experimentovať s nastavením fotenia scény. Súčasťou telefónu je aj snímač odtlačku prsta, ten je v zadnej časti telefónu a môžete programovať jeho funkciu napr. na spustenie obľúbenej aplikácie alebo fotoaparátu. Podobne si môžete nastaviť význam toho, keď prstom poklepete po displeji.

Honor 8 je možné v USA už predobjednať s tým, že telefón k vám príde na konci augusta a 32 GB model stojí 400 USD. Je to podobná cena ako v USA stojí napr. OnePlus 3 alebo ZTE Axon 7.

 

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.