Apple Watch nemusíte nosiť iba na ľavej ruke a v takom režime orientácie v akom vám prídu prednastavené z výroby.

Túto možnosť množstvo používateľov prehliada, resp. o nej vôbec nevie. Hodinky sa primárne nosia na ľavej ruke, no niekomu to nemusí vyhovovať a rovnako tak nemusí každému vyhovovať orientácia „digital crown“, teda ovládacej korunky, ktorá môže byť orientovaná ako vpravo tak i vľavo. Je iba na vás ako chcete hodinky nosiť, všetko ostatné sa dá prispôsobiť v nastaveniach.

Apple Watch
Apple Watch

Ak sa nemýlim, tak ovládacia korunka je v natívnom nastavení orientovaná vpravo na ľavej ruke. Niekomu to vyhovuje, no inému nemusí. Ak napr. vykonávate manuálnu prácu, tak v tomto nastavení, resp. spôsobe nosenia je ovládacia korunka viac tzv. na rane, pričom o ňu môžete zavadiť nejakým predmetom, často do nej narážať a v konečnom dôsledku aj poškodiť. To je jeden z praktických dôvodov, no zmeny v orientácii používatelia vyžadujú skôr z estetického hľadiska alebo sú jednoducho naučení nosiť hodinky inak, napr. na pravej ruke.

Ako to zmeniť?

Nie je nič jednoduchšie, stačí prejsť do nastavení aplikácie hodinky vo vašom iPhone, následne kliknite na položku všeobecné a na záver vyhľadajte sekciu orientácia hodiniek. Tu nájdete dve základné položky, na základe ktorých môžete hodinky nosiť presne tak, ako vám vyhovuje a kedykoľvek to môžete meniť. Rovnakým spôsobom sa to dá nastaviť aj priamo na hodinkách – bez nutnosti asistencie iPhonu.

Apple Watch
Apple Watch

Správne nastavenie orientácie Apple Watch, resp. presným špecifikovaním ruky a umiestnenia „Digital Crown“ umožníte hodinkám prebúdzať displej v správnom čase a so správnou orientáciou. Toto nastavenie je rovnako potrebné na presné meranie EKG.

Prečítajte si aj:

Miroslav Illéš

Miroslav Illéš
OUTDOOR | PRÍRODA | AUTOMOBILY | TECHNOLÓGIE